Is Psionic Body underpowered?

5

Jämfört med, säg, åh, jag vet inte ... Toughness ... den här uppgiften verkar täcka samma territorium (förutsatt att en prestation var två nivåer) ganska exakt, men du måste absolut ta psioniska prestationer för att hålla koll på. Nu kan du självklart ta båda (även om Toughness inte är en psionisk prestation, förstås), men hur är det för psion som inte (smakligt) vill ta Toughness? Jag tycker att reglerna skulle förbättras om du bara kunde ta den ena eller den andra, men Psionic Body gav tre träffpunkter per psionisk prestation.

Tankar?

    
uppsättning Jeajea 26.02.2015 20:55

2 svar

7

Ja, Psionic Body är underpowered - och det är tuffhet

Både Tuffhet och Psionisk kropp är absolut hemska prestationer som bara om aldrig ska tas för egen skull. De gör ett slags undantag men

  • Spelet kommer aldrig att gå över nivå 1, kanske 2
  • Du spelar en låg-HD-klass
  • Du har verkligen dåliga förmåga poäng så att din konstitution är låg
  • Du har gott om förmågor redan (dvs stava eller något liknande)

Då kan vara ett ... inte helt hemskt val. Och Psionic Body kan vara betydligt bättre i det här fallet: om du är en psion börjar du med en bonus psionic feat; det är 4 hk. Om du är en människa, kan du ta en tredjedel, för 6, två gånger vad Toughness får dig.

Men även i dessa omständigheter är dessa prestationer smärtsamt svaga. Det är inte en stor mängd HP som du får i några av dessa scenarier. En prestation för 6 HP är typ av betydande på 1: a nivå men det kommer inte vara vid 2: e och definitivt inte vid 3: a. Och skalan på Toughness är bara för långsam; 1 HP / nivå motsvarar en +2-bonus till konstitution, men endast för HP. Du kan köpa det.

Men allt som sagt får inte tanken att HP inte är viktigt. Det är. Det är bara att dessa prestationer helt enkelt inte förbättrar din HP nog för deras kostnad. Feats är utomordentligt värdefulla; du får väldigt få, och några av dem kan göra otroliga saker. Du kan, och borde, få magiska saker för att förbättra din konstitution. Spendera feats för att göra dåligt vad magiska saker kan göra bra är ett dåligt val varje gång.

    
svaret ges 26.02.2015 22:11
-2
Psionic Body är definitivt balanserad med Toughness. Eftersom du får en prestation på andra nivåer, får ett tecken som bara tar psioniska prestationer samma antal träffpunkter från antingen prestation. Men en karaktär som får bonus psionic feats kan eke ut några extra träffpunkter på det sättet.

I grund och botten förlorar du förmågan att ta icke-psioniska prestationer och få några extra träffpunkter över vad Toughness skulle ge dig. Till exempel får en Psion 5 bonuspionytiska prestationer. Om de bara tar psioniska prestationer för sina normala featval, ger Psionic Body dem 10 fler träffpoäng än seghet.

    
svaret ges 26.02.2015 21:58