WR uttag; försöker det säga vilken väg som är uppe?

5

Jag vet om den här frågan (jag skrev ett svar på det), men det här är lite mer specifikt.

Tänk på ett väderbeständigt uttag, som de nedan:

Notera att den första bilden har pluggen i vad de flesta av oss skulle kalla "höger uppåt" -orientering; bladen ligger ovanför marken och det ser ut som ett ansikte. Den blå WR-logotypen är dock upp och ner när man tittar på den på så sätt. (Det är svårt att berätta från bilderna, men TR-logotyperna mellan knivslitsarna är orienterade så att logotypen för behållaren ovanpå monteringen är höger uppåt).

Den andra bilden visar en liknande kontakt, orienterad så den blå WR-etiketten är höger sida uppåt. Detta placerar marken ovanför de nuvarande bärbladen. Det fick mig att tänka på att det här var gjort av en anledning, kanske för att vi skulle montera pluggen "upp och ner", i motsats till de flesta människornas känslor, för att ge bästa väderbeständighet. Det ger en viss mening; en plugg monterad på det sättet som då regnar på skulle ha vattenkontakt med jordstift eller ledare först och droppar sedan ner till en av de kraftiga benen, vilket orsakar en kort till mark som går ut på brytaren och är något mindre sannolikt att försöka utföra genom dig.

Försöker tillverkarna att berätta något för oss? Är det att föredra, oberoende av hur du normalt orienterar ett icke-WR-uttag, för att installera en jordad stift för WR-uttag?

    
uppsättning KeithS 20.04.2012 16:43

7 svar

4

NEC-boken tar inte upp problemet, även om många leverantörer av utmatningar har skivor som säger att de ska monteras med grunden. Från de korta kommentarer jag hade med elektriker och inspektörer, beror det på att om en plugg dras något ut ur ett utlopp, kan det vara möjligt att koppla hetet / neutralt tillsammans genom att landa över de två spaderna. Om marken är uppehänder, är potentialen för det dramatiskt minskat. Vad säger kalkylbladet för ditt uttag?

De flesta pluggar (inte uttag) tillverkare gör pluggar för enheter som har marken ner som det verkar vara så som de flesta installerar dem.

Alla mina installationer har varit med Ground up.

    
svaret ges 20.04.2012 20:19
1

Svaren på frågan du länkade till gäller här också. DET FINNS INTE STANDARD (i bostadslägen). Om du pratar med 10 elektriker får du 11 skäl till varför det borde vara ett eller annat sätt.

Slutligen kan tillverkaren skriva ut etiketterna i vilken riktning de väljer. Slutsatsen att en behållare ska installeras med grunden upp eller ner baserat på utskriften, är inte en väldigt bra slutsats alls.

    
svaret ges 20.04.2012 22:36
1

Förmodligen är det bästa svaret för denna typ av sak att vara konsekvent i hela huset, och vara konsekvent med vad människor förväntar sig.

    
svaret ges 20.04.2012 22:40
1

Jag har fått veta av tillverkarna att du ska följa skrivningen på åk eller rem, men jag har sett det båda riktningarna på vissa märken. Leviton pekar bostadsklass till marken och kommersiella och industriella kvaliteter grundas upp. Jag antar det varför GFI har skrivet på återställningsknappen, gå i båda riktningarna.

En av de främsta orsakerna till grunden är att om en kniv eller ett papperslip skulle falla skulle grunden hålla det kortare.

EDIT I själva verket lägger Leviton sin WR-TR-WR / TR som en GFI, där du kan läsa WR direkt, oavsett hur du monterar dem.

    
svaret ges 21.04.2012 02:37
1

Även om jag har hört talas om vanliga kärl som beskrivs som "apa-ansikte", är det faktum att de är officiellt "U-Ground". Vidare, om du söker "NEMA-behållare" hittar du grunden. När jag har jobbat på sjukhus, krävde kunden att marken var uppe. Också, om du tittar på katalogerna hos de olika tillverkarna, illustreras de med slipade diagram.

    
svaret ges 09.09.2012 06:38
0

Jag har dem markerad i mitt hem och på mitt jobb och det orsakar problem med AC / DC-adaptrar (väggvorter, kraftstenar). De större kan dra sig delvis ut ur utloppet om den tunga delen är hög. Vissa murstensstenar har inte en polariserad plugg och kan sättas på något sätt, men det är inte alltid fallet.

De flesta människor föreslår att du lägger strömsten på en överspänningsremsa så att du kan hantera trådar bättre och enkelt stänga av alla anslutna enheter när de inte används så om du bara har några av de större i huset, kanske det inte är en fråga.

Jag har också haft problem med nattljus i marken uppåt. Många av dem har en polariserad kontakt och kan bara gå på ett sätt. Som sagt är det ibland praktiskt att ha ett nattljus som skiner mestadels på golvet men jag vill hellre göra det av val än att ha utloppet bestämma för mig. Jag har ingen aning om vad som gör det för enheten genom att springa upp och ner. Värme från lampan skulle stiga genom själva apparaten och skulle förmodligen förkorta sitt liv.

    
svaret ges 02.05.2012 17:27
0

Vissa apparater har en triangelformad plugänd. Om marken på ett uttag är längst ner kommer det inte att sätta på spänningen. Också en tung triangel stil sladd kommer att vara mer benägna att dra bort från ett uttag om uttaget har marken på toppen. Detta kan orsaka en lucka mellan pluggen och utloppet-mycket sak vi vill förhindra.

    
svaret ges 04.10.2017 16:30