Varför behöll Vader handbojorna på Luke i Jedias återkomst tills de mötte kejsaren?

0

I Return Of The Jedi när Luke kapitulerade till Vader på Endor, varför behöll Vader handbojorna på Luke hela vägen tills de gick för att möta kejsaren, med tanke på att Luke frivilligt gav upp sig på hans äger?

Har detta någonsin förklarats? Kejsaren själv berättade för Vader, att Luke skulle komma till dem av sin egen fria vilja, och för det andra, eftersom Lukas var Fars son, skulle det tycka som en förolämpning på manchetten din egen son?

    
uppsättning darthfuture 20.04.2015 10:29

2 svar

3

Förmodligen för att en oinskränkt Jedi är farlig.

    
svaret ges 21.04.2015 03:57
2
Problemet är inte att Luke skulle komma från sin egen vilja, utan mer att han var en farlig person. En Jedi som även gjorde honom ännu mer farlig.

Som en Jedi Luke kunde det göra en del skador med bara handrörelser och det även tillräckligt snabbt för att Vader reagerade för sent om det inte var förberedt för det. Med handbojor var Jedi och är ganska hämtade där. Oftast är det begränsat till trick och inte kasta kejsaren ur tronrummets fönster (som ett exempel där .... inte att det skulle ha fungerat på något sätt, men han kunde ha försökt).

Vidare hade väpnade imperialer varit oroliga om de visste hur Luke såg ut. Även om någon av dem hade kunnat reagera och försökte skjuta upp upproret i sikte .... som skulle ha slösat bort några möjliga bra imperialer (inte att kejsaren skulle ha tänkt sig om de inte var användbara, men fortfarande slöseri).

Så allt i alla handbojor sätter nonsiten tillfredsställande och samtidigt minskar den fara som Luke ställde (om han inte var där bara för sin far och var där för att göra någon skada istället).

    
svaret ges 04.09.2017 22:26