Varför är jetbränslepriserna mycket lika i Nordamerika och Europa, men priserna på bilbränsle är väldigt olika?

1

Varför är prisskillnaden för jetbränsle mellan Nordamerika och Europa extremt liten, till skillnad från bensin mot bensin?

Per den 22 juni 2018 är priserna i USD per fat mellan de två kontinenterna är 88.0 och 87.8 och lite äldre data bekräftar förekomsten av en liten skillnad (jag har inte stött på en omfattande dataset). Ändå kostar bilbensin i Europa vanligen 2-3 gånger priset i USA, vilket jämför varje USA-region till mycket ungefär analog europeisk en (baserat på inkomst, geografi etc.). Varför är det här?

    
uppsättning Ruslan Nabioullin 02.07.2018 17:47

2 svar

9

Jetbränsle för internationell kommersiell luftfart beskattas inte effektivt på grund av ett avtal mellan ICAO-länder. (Se här ICAO PDF ). Därför följer priserna nära till produktion och distributionskostnader. Dessa är liknande över hela världen. Skillnader finns på grund av lokala skatter på företag, skillnad i transportkostnader, konkurrenspåverkan på pris mm, men dessa effekter är begränsade.

Bilbränsle beskattas. Jag är ursprungligen från Nederländerna, där vi har en av de högsta skatterna i världen när det gäller bränsleavgifter. Bensin kostar för närvarande cirka 1,66 Euro / liter, varav 68,84% är skatter.

I USA är den genomsnittliga totala skatten (federal plus lokal) $ 0,4818 på en gallon gas (motsvarande $ 0.1289 per liter).

Så skillnaden i skatt gör det mesta av skillnaden i bilbränslepriser.

Källor: wikipedia

    
svaret ges 02.07.2018 18:01
5

Priserna på bilbränsle är också mycket likartade mellan USA och Europa, när man jämför före skattens siffror. Till exempel:

  • Det aktuella pumppriset för vanlig gas i Pennsylvania är $ 3,00 / gal, varav $ 0,77 / gal är skatt ($ 0,184 federal + $ 0,582), vilket gör ett pris före skatt på $ 2,23 / gal .

  • Det aktuella pumppriset i Tyskland är 1,47 euro / l. Före 19% moms som är € 1,23 / L, och mindre € 0,65 / L bränsleskatt, är priset före skatt € 0,58 / L, vilket vid nuvarande växelkurs är $ 2,55 / gal, cirka 14% högre.

Skillnaden är helt enkelt att den totala effektiva skattesatsen på bensin i PA är ca 35%, medan i Tyskland skattas bensin / bensin med en effektiv hastighet på 153%.

För jetbränsle som säljs till flygbolag, å andra sidan, erbjuder båda platserna mycket gynnsamma skatteregler, för att inte störa flygindustrin. Den totala skatt som gäller för PA är $ 0,03 / gal, och min förståelse är att i Tyskland är både bränsleavgift och moms helt återbetalningsbar för flygbolagen, så nettoskatten är noll. Eftersom beskattningen är minimal i båda fallen finns inte den drastiska skillnaden i beskattning, och den drastiska skillnaden i detaljhandelspriserna går också bort.

Flygbensin tenderar att behandlas mer som andra bensin, och privata piloter är i allmänhet inte berättigade till skattebefrielser (och priset på avgas är ganska högt till att börja med), så skillnaderna där kan vara mycket mer drastiska från platsen att placera än med jetbränsle.

    
svaret ges 02.07.2018 19:39