Varför kan inte Hugh och Crosis fly från Enterprise Brig?

4

Borg Drones Hugh ("I Borg") och Crosis ("Descent") befinner sig båda i brädan Enterprise , som inte kan fly. Crosis rör till och med kraftfältet med handen.

Men i Voyager visas Borg Drones för att tillfälligt gå genom Federation forcefields (se Seven i "The Raven"). Dessutom är kapten Janeway och Seven i "Hope and Fear" bakom ett kraftfält på Alien Arturis skepp. Janeway säger att om sju fortfarande var Borg helt skulle hon kunna gå igenom kraftfältet.

Så, i universum, varför kan inte Crosis och Hugh enkelt fly från Enterprise briggen?

    
uppsättning Ham Sandwich 05.10.2017 21:45

1 svar

3

TNG

I TNG finns det ingen indikation på att Borg har någon speciell förmåga att gå igenom kraftfält. Som du nämner, hålls Borg i bägge " I, Borg " och " Descent " av forcefields helt bra. Så, för att svara på frågan du har frågat, fungerar kraftfälten eftersom det är vad kraftfält gör, och det finns ingen anledning just nu att se att de kanske inte är effektiva.

Så jag ska försöka svara på vad som ser ut som din verkliga fråga, "Varför har Borg i Voyager möjlighet att gå igenom kraftfält?" Såvitt jag kan säga är det bara ännu ett av de många sätt som Borg har anpassat sig till teknik, men jag ska försöka härleda vilken information jag kan.

Första kontakten

En aspekt som är medveten om är att författarna omstartade / retconned Borg ganska med First Contact -filmen, där de gjorde Borg till ännu mer av en "Space Zombies" -arketyp än de var redan. Jag hittade ingen specifik referens i transkriptionen för några försök att stoppa Borg med forcefields (och jag " jag är inte upp till att ompröva det bara för att vara säker), det finns bara allmänna hänvisningar till att inte kunna stoppa Borg som avancerar på skeppet:

PICARD: No! Seal off deck sixteen. Post security teams at every access point.

Och ändå kommer Borg genom denna "säl":

DANIELS: It's pretty bad, sir. It looks like they control decks twenty-six up to eleven. But when they took deck eleven they just stopped.

DANIELS: They're on the move again. The Borg just overrun three of our defence checkpoints. They've taken over decks five and six. They've adapted to every modulation on our weapons. It's like we're shooting blanks.

Man skulle anta att kraftfält skulle vara en del av dessa "tätnings" och "försvarskontrollpunkter" på något sätt, men eftersom vi inte exakt berättade hur Borgen kom igenom dem, kan det eller inte ha gått direkt genom forcefields .

Voyager

Voyager-episoderna som innehåller Borg är efter Första kontakten . Här är vad jag hittade genom att krypterar av de episoder som Memory Alpha listar som har Borg utseende :

 • I Scorpion , när de inser att Borg ligger i närheten:

  CHAKOTAY: I want to cut down on the time it takes to seal off the decks.
  KIM: In case we take on some uninvited guests?
  CHAKOTAY: Exactly. And I want to increase the magnitude of the forcefields.

  Vilket innebär åtminstone att det finns någon förväntan att Borg kunde hantera "lägre storlek" kraftfält på något sätt.

 • I " The Raven ", som du nämnde sju Borg-naturen, startar du igen och går igenom "säkerhetsfält":

  CHAKOTAY: She's able to cross through the security fields. She's entering the armoury on deck six.

  Men ett kraftfält stoppar henne senare:

  CHAKOTAY: I'm erecting a forcefield. Harry, reroute all available power to deck ten.
  KIM: Done.
  (Seven cannot get through the forcefield across the shuttlebay access doors.)

  Inget av detta upprättar verkligen förmågorna eller bristen på Borg drones i allmänhet, eftersom Seven har varit mestadels de-Borgified vid denna tidpunkt.

 • Det leder oss till " Hopp och rädsla ", den episod du frågar om där Janeway förutsätter att Borg-tekniken skulle låta dem gå genom ett kraftfält:

  JANEWAY: Not the ringing opposition I was hoping for, but I'll take it. A drone could walk through this forcefield like it was thin air. Is there enough Borg technology left in your body to let it adapt?
  SEVEN: If I activate the appropriate nanoprobes, I could alter my bio-electric field. However, I would need to adjust my cranial implant.
  JANEWAY: Would a micro-filament do the trick?
  SEVEN: It might.
  JANEWAY: Then let's get you one. Once you get outside, access that control panel and disable the forcefield. Then we'll try to reach the engine room.
  SEVEN: And employ the emergency shutdown procedure.
  (Janeway opens her comm. badge and takes out an invisible wire.)
  SEVEN: Sufficient. You will need to cross-link the third and sixth nodules.

  SEVEN: The adaptations are complete.
  (Seven steps through the forcefield and goes to a control panel. The computer alerts Arturis on the bridge. The forcefield is lowered.)

  Så, antingen i den här analysen (som jag har spenderat alldeles för mycket tid på) har jag missat det ställe där det är uppenbart att Borg kan korsa kraftfält bara genom att gå igenom dem, eller i själva verket är detta utställningen det som något som Borg kan göra.

Från det ögonblicket verkar det vara ett etablerat Borg-drag, men det finns enstaka försök att bygga upp "nivå tio forcefields" för att kunna innehålla dem.

    
svaret ges 12.10.2017 04:44