How kan "cryonics" vara "bara en krama"?

12

I "Neutral Zone" händer Enterprise på ett antal 20-talet individer som har frysts som skickat drivande i rymden för att förhoppningsvis hittas senare och läktas. De är lätt ... fryst och läkt.

Men Data anger:

Actually the process of cryonics was never more than a fad, and did not continue much beyond the mid-twenty-first century.

Hur är det troligt att det fanns tekniken att frysa människor under 20 och 21-talen och tekniken för att återuppliva dem under 24-talet, men ingen använder någonsin den? Det borde ha varit många fall där det skulle ha varit användbart att frysa folk att tinas senare. Och ska vi tro att det inte fanns några personer i 22-talet som ville "leva för alltid" och skulle ha tagit samma väg efter tillförlitlig kraft och rymdresor var vanliga?

    
uppsättning ThePopMachine 15.05.2015 16:28

5 svar

11

Som sagt av Dima i deras svar kan det ha varit en lång tid mellan utvecklingen av effektiva cryonics och förmågan att återuppliva människor utan att döda dem. För det andra, och möjligen mer sannolikt, blev det bara mindre användbart. Medicin har utvecklats väsentligt sedan 20 och 21-talet och inte bara finns det troligen färre sjukdomar att skydda mot, men det finns nog också bättre metoder för att bevara människor för framtida medicinsk utveckling.

Det är troligt att praktiken minskade, eftersom de när de började hitta sätt att bota dessa sjukdomar och för att säkert återuppliva människor började också att inse hur dyrt det var. Vilket syfte tjänar människor i cryostorage? Om de återupplivas hundra år, eller till och med en mindre tid som femtio år, kommer de att vara oerhört otänkta med samhället. Deras tidigare kompetens kommer sannolikt att vara föråldrad. Deras sociala värderingar kommer sannolikt att innefatta alla slags hemska saker som avslappnad rasism eller en önskan att rebellera mot ett despotiskt imperium som federationen. Du skulle behöva spendera stora resurser för att få dem till en jämn fungerande nivå, och oddsen är att de skulle känna sig i kontakt för resten av sitt liv. Kort sagt började de flesta förmodligen inse att oddsen var att de aldrig skulle bli återupplivade eller de skulle vara olyckliga när de återupplivades.

    
svaret ges 15.05.2015 18:52
6

De har "Stasis-fält" på 24-talet. Jag kommer inte ihåg att höra ett datum som är förknippat med deras uppfinning, men det är möjligt att när tekniken existerade för att "frigöra" någon och fixa dem, hade även statiska fält uppfunnits, vilket gjorde den kryogeniska metoden föråldrad.

    
svaret ges 15.05.2015 22:04
4

Låt oss överväga en alternativ teori - ingen som verkligen bryr sig om att leva vidare på grund av att livet suger , och när sakerna förbättras, bryr sig ingen verkligen om det längre eftersom det fanns större saker att tänka på.

I Star Treks historia fanns det ett antal katastrofliga händelser på jorden under det 21: a århundradet som effektivt förändrade planetens gång:

 • Andra världskriget
 • Flight of the Phoenix och Första kontakten
 • Som vi lärde oss i Filmen för första kontakten , i en del av bakgrunden till Enterprise och DS9-avsnittet Tidigare Spänd , tidigt till -med 21: a århundradet på jorden var inte det bästa stället att bo. Varför skulle någon vilja "leva för alltid" (eller åtminstone fortsätta att leva vidare)?

  När tiden förbättrades efter WW3 och First Contact började jordens pseudo-utopiska samhälle att utvecklas. Idéerna om materiell besittning började långsamt blekna och människor blev mindre självintresserade. Som ett resultat kunde tanken på att frysa dig själv tills ett botemedel hittades för din "obotliga sjukdom", eftersom mindre viktig. Och när ingen bryr sig om det, försvinna industrin långsamt.

      
  svaret ges 16.05.2015 01:50
  4

  Kryogenikum kommer att blekna ut som en kram så snart människor inser att ingen kommer någonsin att återuppliva dessa "korpsiklar" . Teknikens framsteg är irrelevant - problemet är att psykologin är fel: den som måste bestämma om man inte vill återuppliva någon eller inte, har inget incitament att bestämma "ja".

  • Om civilisationen går bra har vi säkert nog (eller för många) människor som lever redan om inte så bra, har vi säkert mer pressande saker att göra än att försöka reanimera de döda [och låt oss vara klara på det här - de är döda]

  • Vi har redan billigare (och roligare!) sätt att föra människor in i denna värld.

  • Vad du än vet är hopplöst föråldrad. Och om vi ska försöka träna någon för att vara en produktiv medlem i detta samhälle, är det säkert att det blir enklare och mer tillförlitligt att arbeta med någon som inte har något skit redan i huvudet (dvs en bebis).

  • Åh, du säger att du har upprättat en viss juridisk ordning för dig själv, att betala för din underhåll och eventuella väckelse och lämna dig rik när du vaknar? Nåväl ledsen, men medan du sov "bestämde politikerna att du var fysiskt död, därmed lagligt död och konfiskerade alla pengar. Du hade ingen laglig stånd att klaga, för du är död.

  • Du förväntar oss att göra WHAT? Växta en fullständig vuxen kopia av dig, förvänta dig att det är enigt att dö bara så att vi kan sätta DITT huvud på sin kropp ?? Jeez, vad rökning du, man!?

  • Du tror att vi vill återuppliva dig för att fylla i luckor i vår kunskap om era tider? Har du inte någonsin lagt märke till hur många poster som lagts på Internet? Helvete, betrakta Wikipedia i sig själv!

  • Visst kommer vi att återuppliva dem! Kongressen passerade just den andra frysdisken - fler reservdelar till alla! [tack för den bilden, Larry Niven!]

  • Du tror att du kan vara det perfekta infiltrationsmedlet för vårt uppror mot vår stora ledare, för att du inte har några register på filen? PUH-LEEZ - bara TRY för att komma över ett DNA-test, eller till och med en retinal scan! [Tack för den bilden, Woody Allen!].

  svaret ges 19.06.2016 05:21
  3

  Kanske fadden varade inte för att människor i 21 eller 22-talet inte hade något säkert sätt att veta att det kommer att finnas en teknik i 24-talet för att återuppliva de frusna individerna. Eller att den kryogeniska utrustningen skulle fortsätta att fungera så länge.

      
  svaret ges 15.05.2015 16:44