Vilken typ av vin är ett begravningsvin?

6

Jag har läst om Anansi Boys och jag kom över någonting som pikade mitt intresse. Det var ett vin som Spider och Fat Charlie dricka för att hedra sin pappa som passerade. Spider kallade det ett begravningsvin.

Spider poured from the bottle a wine so tawny it was almost black. He filled each glass, then put one in front of Fat Charlie.

"A toast," he said. "To our father's memory."

"To Dad," said Fat Charlie, and he clinked his glass against Spider's - managing, miraculously, not to spill any as he did so - and he tasted his wine. It was peculiarly bitter and herby, and salt. "What is this?"

"Funeral wine, the kind you drink for gods. They haven't made it for a long time. It's seasoned with bitter aloes and rosemary, and with the tears of brokenhearted virgins."

När vinet hälldes från en flaska var det så snyggt var det nästan svart därför tanken på att det var ett särskilt mörkt rött vin. Det här säger mig verkligen ingenting eftersom jag inte är en vinfiskare och jag är inte en stor fan av ett rött vin, men om någon kunde peka mig på en riktning av vad som skulle vara ett närmaste verkligt rött vin till den här beskrivningen skulle jag uppskattar det verkligen. Att peka på varför någon skulle tro att det inte är ett riktigt vin och bara en fantasi av Gaimans fantasi skulle vara acceptabelt också.

    
uppsättning Darius 01.10.2012 03:46

1 svar

2

I traditionella västafrikanska kulturer (där historierna om Anansi kommer ifrån), görs ceremoniellt vin från palmer. Men det är, så vitt jag kan säga, vit.

    
svaret ges 20.12.2012 18:15