Can Jag vill aldrig automatiskt missa på en naturlig 1?

12

Varje attackrulle som kommer upp en naturlig 1 är en automatisk miss utan hänsyn till bonusar. Jag spelar en trollkarl och jag gillar min touch-attack stava, och nu har jag tillgång till önskan .

Kan en önskan användas för att eliminera denna regel för automatisk misslyckande?

    
uppsättning huseyin tugrul buyukisik 20.08.2012 15:02

8 svar

30

Ja, du kan önska det, men du kommer nog inte få det.

En önskan kan automatiskt göra något av följande:

  • duplicera andra stavar (med max stavningsnivå beroende på om det är en trollkarl / trollkaraktär och om stavens skola är förbjuden för dig)
  • Ångra annat permanent stavar som geas eller vansinne
  • skapa ett nonmagical-objekt som inte är mer än 25kgp
  • skapa ett magiskt objekt, eller förbättra ett befintligt magiskt objekt
  • ge en +1-inneboende bonus till ett poängresultat
  • ta bort någon typ av ångest från en grupp varelser
  • återuppliva de döda som med uppståndelse
  • teleportera en varelse till en plats som du väljer på vilket som helst plan
  • tvinga en omkastning av någon roll som gjordes i den sista omgången

Du är tillåtet att önska saker som inte finns på den här listan, men DM är inte bara tillåtet utan uppmuntras för att vrida din önskan i något du verkligen inte vill ha .

Ärligt talat, om jag var DM och någon önskade det, skulle de automatiskt missa på 20-talet istället för på 1-talet, och kunde inte kritisera, om de inte hade ett utvidgat crit-område.

Alternativt, när din karaktär spelar D & D , meta -D & D i spelets inställning kommer inte att ha den här regeln.

Kom ihåg, önskar är något din karaktär , och din karaktär är (förmodligen) inte medveten om de mekaniska regler som D & D-systemet använder.

    
svaret ges 20.08.2012 21:05
38

Old School Approach

Önskemål ska formuleras, eller åtminstone kunna formuleras, i karaktärsröst. Eftersom din karaktär är okunnig för mekaniken i hans universum, kan han inte rösta som vill påverka mekaniken.

Som en GM, om en karaktär önskade för det, Visst, karaktären saknar aldrig genom att rulla en naturlig 1 - oavsett tärningsspel spelar karaktären .

Spelaren saknar fortfarande en naturlig 1.

    
svaret ges 21.08.2012 06:07
19

Gudar kan ha ett drag som låter dem automatiskt rulla en 20 när de vill. Du kan önska att vara en gud.

Annars är det inte meningen att du frågar saker som ingår i mekaniken, bara saker som din karaktär med sin kunskap kan fråga.

    
svaret ges 20.08.2012 20:56
10

I den ursprungliga förbehandlade frågan försökte OP att sätta upp mekanikerna utan karaktär (rullar en 1 5% av tiden) med observationer i karaktären ("Jag samlar en massa skelett och kastar på dem märker att trots min överlägsna skicklighet saknar jag fortfarande ~ 5% av tiden).

Problemet med det är att medan miss-on-a-1-regeln är en relativt tydlig och godtycklig "kosmisk regel" för spelaren, är det inte så för karaktären. Det är tänkt att representera (men inte nödvändigtvis simulera) vagarna i mötet. Så även om trollkarlen håller en lista på 1 000 000 attacker och analyser exakt varför han saknade 50 000 gånger så kommer han att se att dessa missar berodde på att skelettet hade förvånansvärt höll tillbaka en sekund eller att han själv hade glidit och missat den andra mellan gjutning eller röra, eller ett antal förståeligt, realistiska och överraskande förklaringar i universum . Jag tror inte att du kan önska för "ingen av mina fiender kommer någonsin att röra sig på ett oväntat sätt och att jag aldrig felberäknar avståndet mellan oss medan de blir avskedade".

Men här är en vridning: för att ta den normala händelsen i verkligheten, ignorera den regelbundna och observerbara orsaken och effekten och istället dra sig någon form av kosmiskt spel en speciell tankegång. Det största problemet med det är att om så är fallet är wish stavningen bara som en del av det kosmiska spelet. Det är möjligt att gudarna själva också är. En kraftfull trollkarl som hade gått ner på ett visst kaninhål skulle inte ha något val, tror jag, men att inleda en existentiell strävan att upptäcka vad som verkligen gör världen frikopplad.

    
svaret ges 21.08.2012 07:24
7

En av mina karaktärer gjorde denna önskan, bara hon formulerade den "Jag önskar att mitt vapen alltid kommer att bli sant." Jag gräver sin smaktext. Kopierade den ner, med platsen och hur mycket guld (lägg in en önskad brunn för roligt skull).

Eftersom jag är DM - jag tänker att hon får vad hon bad om. Hennes vapen kommer inte att sakna. Men detaljerna - det är de roliga grejerna. Det kan också träffa hennes eller hennes allierade. Kanske även mestadels, om det är den enda hon någonsin använder. Kolla in några av exemplet "förbannade vapen" för saker som detta. Förhoppningsförmågan uppmuntrar DM att vara förtjust eftersom de vill betona "var försiktig med vad du önskar". Det är precis som en karaktär som gör en överenskommelse med en båge-djävul - det går till deras fördel tills fienden annars önskar.

Jag strävar efter mekanik, jag skulle få det att springa dåligt 100% av tiden eftersom det unravels fantasy känslan av spelet. Om de formulerade det att "aldrig slumpvis träffa sina vänner" eller "aldrig släppa mitt vapen" som ofta händer med en botch, så kan de säkert få det. Men att riva på fantasins kanter genom regelmalning, bestämt nr.

    
svaret ges 20.08.2012 23:49
5

Mekaniskt vis tror jag inte att önskan är orimlig. Jag försöker personligen att städa bort "1 alltid missar på attacker" regler när jag får chansen, eftersom jag känner att jag har en 5% chans att automatiskt saknar, oavsett din skicklighet, känns lite skit. Om spelaren uttrycker önskan på ett sätt som ger en viss mening i spelet (till exempel, "Jag önskar att min stava aldrig skulle fizzla."), Då skulle jag antagligen ge den till dem. Jag menar att möjligheten att slå 5% mer (vilket är det mesta som denna önskan kan få dig, med undantag av alternativa kritiska missregler) är helt på samma sätt som att få 15000gp värda saker eller att +1 till en stat permanent.

Även om detta är absolut utanför den vanliga listan över önskningar, tror jag inte att en spelare som vill ha den här önskan skulle vara så illa.

    
svaret ges 21.08.2012 02:25
4

Kan du? Visst. Mekaniken i önskan stavning, och till och med begränsad önskan , låter dig önska vad du vill. Men det finns en del märkvärdighet i stavningsbeskrivningarna som du borde vara medveten om .

Det finns en bit märklig ordalydelse i stavningsbeskrivningarna, dock . Som @thedarkwanderer påpekade i en kommentar till mitt ursprungliga svar, begränsad önskan begravs egentligen den sak du frågar om i stavningsbeskrivningen, men bara för en attack per gjutning . Den får inte en punkt i sig själv i listan med "säkra" önskningar, men det är uttryckligen uppropat i posten "någon annan effekt vars effektnivå överensstämmer med ovanstående effekter" som ett exempel. Vid denna redigering verkar varje svar på den här sidan ha förbisett det; Jag korrigerar bara bara min nu.

Men det finns utrymme för vissa regler-lawyering här, eftersom beskrivningen av wish inte listar den som en säker effekt, och det explicit ange att det kan göra någonting begränsad önskan kan göra . Jag skulle hävda att det skulle vara väldigt mycket konstigt att något skulle vara säkert för begränsad önskan men inte för önskan , särskilt eftersom enlinjebeskrivningen av önskar i Sor / Wiz-spellistan är "Som begränsad önskan , men med färre gränser". Även om man skulle bestämma att effekten inte är direkt säker för önskar , kan du få det genom att duplicera begränsad önskan , eftersom den senare är en Sor / Wiz7 stavning .

Är det säkert att begära detta för alltid med en önskan ? Förmodligen inte. Eftersom minst 3 (och man kan argumentera för att detta existerade i en mindre form i tidigare versioner), har beskrivningen av önskan kommit med en lista över "säkra" effekter du kan önska utan att behöva oroa dig för biverkningar. Om du går utanför dessa gränser, är DM fri att tillämpa "kreativ tolkning" eller delvise effekter, eller till och med neka önskan direkt och ändra denna regel är out-of-bound på båda stavningsbeskrivningarna . @thedarkwanderer nämner möjligheten att få begränsad önskan efter önskan, men jag skulle vara tvungen att hävda att att få en 7: e nivå stavning som en förmåga att stava spellaktigt är definitivt osäker , och för att stavningen är begränsad önskning skulle vara ännu mer trasig.

Det sägs att är säkra sätt att minska risken för att missa . Om du har resurserna kan du till exempel säkert återkomma till en missad attack: du kommer fortfarande sakna om du rullar en andra naturlig 1, men oddsen för det som händer är bara 5%. Om du skulle kunna betala tillräckligt med XP för att täcka kostnaden, kan du till och med önska en ring som låter dig omdollera en attack 1 / dag (den psioniska effekten Second Chance har potential som modell för detta).

För övrigt, i spelbalans intresse, om någon skulle försöka detta skulle jag hävda att en attack automatiskt slår betyder att en attackrulle aldrig görs. Du kan inte missa, men du kan inte heller kritisera, om du inte försöker utföra en coup de grace (som uttryckligen auto-hits och auto-crits).

    
svaret ges 08.07.2014 15:16
-1
När det gäller saker som detta föredrar jag att förneka karaktären hans önskan och förklara sedan utanför spelet varför: Om jag gav det till honom att det skulle göra honom till den perfekta svärdsmannen, och fullkomligt existerar inte, för om du har inget att sträva efter, varför ta upp svärdet alls?

Men jag nekar inte önskan helt och möter karaktären halvvägs. Till exempel skulle jag föreslå den spelare som de önskar för att kunna kasta True Strike, och ge dem möjlighet att kasta den ett antal gånger lika med deras INT-modifierare eller någon sådan anpassning. Grusligt men rättvist.

    
svaret ges 27.08.2012 20:07