How mycket skada (sprickor) är acceptabelt på ett nationellt identitetskort innan det inte kommer att accepteras?

7

Mitt schweiziska identitetskort har en spricka på ungefär en tredjedel av dess höjd, i mitten. Jag har ingen anledning att tro att RFID-chipet är skadat. All information är fortfarande läsbar.

Här är vad sprickan ser ut, på ett prov:

Skulle jag vara orolig att det inte kommer att accepteras som legitim ID när du reser utomlands eller när det krävs för att producera ID?

Jag försökte leta efter dokumentation av hur mycket / vilken typ av skada som accepteras på ID-dokument men kunde inte hitta någon. Jag antar att det skulle beslutas på Schengens rymdenivå? Om någon har mer framgång än jag, skulle jag vara intresserad.

    
uppsättning ARRG 14.08.2017 18:35

1 svar

10

Bara så du vet, ditt ID innehåller inte ett RFID-chip.

När det gäller sprickan finns det ingen hård och snabb regel om vilka skador som accepteras - snarare beror det på gränskontrollörens bedömning i andra länder. Det faktum att den maskinläsbara koden är intakt betyder att det förmodligen skulle vara bra vid schweiziska landgränser och andra inre Schengengränser (om en kontroll utförs som är vanlig när du kommer in i Schweiz med buss).

Vid riktiga gränsövergångar, som i Storbritannien, skulle du förmodligen vara försenad när din identitet undersöks, medan i länder utanför EU / Efta som Turkiet eller Tunisien är det osannolikt du skulle släppas in.

Jag skulle få ett nytt ID om jag var du, åtminstone om jag planerar att våga utanför EU / Efta.

    
svaret ges 14.08.2017 18:45