Några billiga sätt att rengöra restaurangen rostfri kylskåp?

2

så jag vet att de har en antibakteriell lösning att rengöra, men vad kan jag säga är det dyrt. För närvarande använder vi vatten + tvållösning men det fungerar inte bra. Jag letar efter att städa insidan av kyl / frys.

Uppdatering från kommentarer: Jag vill huvudsakligen rengöra, mögla runt kylskåpens gummi.

    
uppsättning Pandastew 07.04.2013 18:26

5 svar

5

Om det här är en kommersiell institution, måste du följa dina lokala koder. Många kommer att kräva att använda en certifierad saneringslösning, en utspädd blekmedellösning eller liknande efter rengöring.

I synnerhet i USA kunde jag inte hitta några direkta krav i USDA Model Food Kod , och jag minns inte någon från 25 år sedan när jag fick hälsoinspektörsutbildning i en jurisdiktion. Det betyder inte att det inte finns sådana krav på en viss plats, även i USA.

Om du antar att din plats tillåter, skulle du normalt städa kylskåpet med en mild lösning av diskmedel, som du har gjort. Med tjocka handskar, kommer mycket varmt vatten att göra rengöringen effektivare. Golv, väggar och så vidare i en promenad skulle rengöras med en lösning av ditt rengöringsmedel för allmänna ändamål (tillbaka när jag var i kommersiell tjänst, använde vi faktiskt unscented Tide, som är en mycket effektiv rengöringsmedel).

Om det är möjligt att tömma kylskåpet och stänga av det för rengöring (vilket inte alltid är praktiskt i kommersiella miljöer), gör detta noggrant och gör det enklare att rengöra med varmt vatten.

Uppdatering om mögelaktiga packningar:

Per JES restaurangutrustning (lägg till betoning):

Upon visual inspection you may find that mold or mildew is building up on the gasket which is pretty gross and bad for the gasket. The mold and mildew may seam harmless but over time it will deteriorate the gasket, basically the mold and mildew will eat away at the seal. You can combat this with a simple bleach and water solution, dilute a little Clorox in some water and use a soft cloth or sponge to apply the solution to the moldy gasket. You will notice it start to fade away, once you have cleaned the gasket thoroughly discard the “bleach water”, get some clean water and a fresh clothe and wipe the gasket down again to remove any remaining mildew and bleach solution.

Förutom att vara fula, är mögel på ditt kylskåp nästan säkert en kodöverträdelse som kan ha drastiska konsekvenser.

Därefter är dina packningar också fullt utbytbara, men eftersom du är bekymrad över kostnader kan det här inte vara ditt val. Om du kan, kan du dock tillfälligt ta bort packningen underlätta rengöringen noga.

    
svaret ges 08.04.2013 14:35
1

HVAC / R tech här, vem gör mycket varm och kall sida restaurang arbete. Om du försöker rengöra mögel / mögel från runt packningarna, det jag alltid har använt handlar om en 10% blekmedel / 90% vatten lösning och en skrubbborste (inte metallborst). Spraya bara ner det, skrubba bort det och skölj sedan med rent vatten före sanering. Kommersiella packningar pressas på plats, inte limmade, så det finns ingen stor fara att klämma upp packningarna.

    
svaret ges 08.04.2013 22:19
1

Du måste kontrollera din lokala regs. Mögelformiga packningar i restaurangens kylskåp kan vara katastrofala. Om de är pressa in, ta av dem, rengör det rostfria med en pensel och varmt vatten och diskmedel följt av torkad med gnidningsalkohol, sedan kaliumsorbat i lösning. Tvätta / skrubba packningarna i varmt vatten och tvättmedel med sköljning i en peroxidblekmedel följt av kaliumsorbat; torr och återställ.

    
svaret ges 09.04.2013 15:00
1

En annan metod för rengöring av ett kommersiellt kylskåp är att använda en bikarbonatlösning (5g natron / 1 liter vatten). Det är effektivt att döda bakterier och det fläckar inte. Det lämnar en vit rester om du inte sköljer med vatten efteråt.

Som andra har föreslagit kan du ta packningen ut och rengöra den i en sanitiserad lösning enligt beskrivningen här , en tesked blekmedel per gallon (3,78 l) vatten.

    
svaret ges 10.04.2013 00:00
0

Från sidan länken

Wipe the refrigerator inside and outside with a cloth and vinegar and water or baking soda and water solution, rinsing well with a washcloth rinsed clear with water. Soapy water works, too. Clean rubber door closure area too.

Även från länk

  • Do not use abrasive cleaners that will scratch the surface.
  • Do not use cleaners containing chlorine. Stay away from the bleach when you clean stainless steel......

Försök använda svag ammoniaklösning: länk

Det här kan hjälpa till: länk Det står om ytan på rostfritt stål och hur man kommer av med specifika fläckar.

    
svaret ges 08.04.2013 12:19