Varför kan dean se guds / Chucks ljus?

0

I S11E20 har gud / Chuck introuded. Först visade Chuck sig själv till Metatron. Förutom Metatron är en ängel, behöver han bära solglasögon för att se Chucks ljus.

Varför behöver inte dekan solglasögon när Chuck och Amara försvinner i S11E23?

    
uppsättning Jules 30.01.2017 08:00

1 svar

3

Chuck och Amara försvann var inte samma sak som Chuck som visade sig själv på Metatron. När de försvann, "var de bara" teleportera "som en stråle av ljus och mörker, men det var inte deras sanna former.

När Chuck "visade sig" till Metatron tidigare, det var Chuck som bevisade att han verkligen var Gud genom att avslöja sin sanna form, eftersom Metatron skulle ha minnt honom i himlen. Metatron behövde bära glasögon för detta eftersom enligt bibelsk lore, (andra citerade avsnitt) kan ingen se på Guds ansikte och leva (inte ens änglar.) Även om det också är värt att komma ihåg att vid denna tidpunkt i föreställningen, Metatron är inte längre en ängel som har förlorat sin nåd.

Att han kunde titta på Gud alls, även med solglasögon, kunde betraktas som en universums distinktion mellan vad RL Biblical Lore säger och vad "den verkliga affären" är i universum. Supernaturals vision om bibelsk lore är ganska bra, IMHO, men det är definitivt inte 100% korrekt, och jag förväntar mig att det är med ändamål att hålla sakerna intressanta.

    
svaret ges 30.01.2017 16:01