Visa bild med bandage / sår

15

Jag har ett visum för USA på några dagar, och jag får en mycket mindre operation i mitt panna några dagar tidigare. Så jag har något av ett ärr och ett bandage som täcker det. Läkaren berättade för mig att det är helt okej att ta ut bandaget en stund för bilden.

Skulle arbetarna på ASC klaga / avbryta min ansökan om jag har ett litet ärr / sår i mitt ansikte?

Jag tvivlar på det (om jag faller på ansiktet mitt när jag går till min möte, det borde inte vara orsak till uppsägning), men någon kanske vet bättre:)

UPDATE: Allt gick bra. ASC-arbetaren var lite tvivelaktig om ambassaden skulle acceptera bilden med ett bandage. Hon frågade mig om jag ville omplanera eller försök ändå, så jag tog bort bandaget och tog bilden med det lilla ärret. (Jag antar att jag också skulle ha tillåtit att försöka med bandaget, jag minns inte riktigt). Hon nämnde "du ska se på samma sätt som när du ska resa", vilket lät lite skuggig mot mig sedan vissa viseringar senaste 10 åren.

Här är en (mycket skit) bild av mitt bandage som det var den dagen

Senare gav inte den konsulära chefen ett skit om det och nämnde inte ens det. Detta var inte min första visum, jag har en B1 / B2 och det här är den andra J1 jag ansöker om, så kanske det gjorde skillnad. Detta var också i Argentina som har en av de lägsta amerikanska viseringsavvisningsräntorna i världen (kanske den lägsta).

    
uppsättning Guido 21.04.2018 02:53

1 svar

16

Jag hittade detta . Det är inte USA: s politik, men min förväntning skulle vara att det här är en vanlig standard åtminstone i västvärlden.

...if there are clear medical reasons, for example, head wounds, hair loss through medical treatment or illness, a scarf or bandage can be accepted as long as it does not cover the face.

Med min kännedom använder ansiktsigenkänningsprogrammet vanligtvis inte en panna som en definierande funktion. Varken utbildas personer som verifierar bilder (t.ex. gränsvakter) i ID-er, eftersom pannan kan täckas av hår.

    
svaret ges 21.04.2018 03:11