Varför har Joan och Don aldrig blivit samlade?

10

I den tionde episoden av femte säsongen, i en episode med titeln "Julvals", besöker Joan och Don ett Jaguar-återförsäljare för att prova bil och hitta sig sedan i en bar som diskuterar deras respektive nuvarande personliga elak.

Medan flirten mellan dem tycks vara mer som två vänner med liknande intellekt och liknande nivåer av attraktivitet, helt enkelt beundrar varandras skönhet, är det inte helt klart varför de inte har tagit sitt förhållande längre.

Även om Don är (ibland lycklig) gift med Megan, har han en historia med att arbeta med medarbetare - men det verkar vara både i det förflutna och i frågan med Joan.

Joan är bara en kort stund borttagen från att hon delgivits skilsmässa papper av hennes tillfälligt missbrukande man, Greg.

Det finns uppenbar sexuell spänning mellan de två, men kanske är det allt det är. Frågan kvarstår: Varför har Joan och Don aldrig sovit tillsammans?

    
uppsättning stevvve 30.05.2012 23:08

2 svar

7
Christina Hendricks, skådespelerskan som spelar Joan Harris (née Holloway), antyder att Don och Joan inte är mer än goda vänner på en interview med GQ . De är två personer som respekterar varandra och njuter av varandra, men det är det. För att inte tala om att båda är "för kloka om kontorspolitiken [Joan och Don sover tillsammans] i sina redan knepiga liv just nu".

Vidare påpekar hon att "lägga till ett annat lager till [Sterling Cooper Draper Price]" skulle överpacka en redan störd miljö, ur en strukturell plotlinje synvinkel.

    
svaret ges 01.06.2012 21:33
0

Enligt Matt Weiner, showens skapare, är Don, "Letar efter hans" hos de kvinnor som han sover med. Joan fyller bara det tomrummet för honom.

    
svaret ges 18.10.2013 02:40