Vad kan orsaka att min garageportöppnare slutar arbeta?

1

Min garageportöppnare fungerar inte. Jag kan höra ett hörbart klick som ett relä men dörren går inte upp eller ner. Även lamporna kommer inte att fungera. Återigen med hjälp av kontrollkonsolen hör jag ett klick som ett relä men inga lampor. Det går ström in i enheten. Det finns ett grönt ljus på PCB. Försökte trycka vad som ser ut att vara en återställningsknapp på tavlan. Jag har en Craftsman öppnare mod. # 139.53975SRT1.

    
uppsättning Larry Novak 21.03.2012 21:04

1 svar

7

Det finns flera saker som kan orsaka att en dörröppnare inte fungerar ordentligt. Tester101 lade de flesta av dem i sin kommentar, men de flesta av dem skulle åtminstone resultera i öppnaren synligt och hörbart försöka öppna dörren och sedan ge upp.

Det här kan låta kontraintuitivt men min första prioritet skulle få ljuset att fungera. De flesta garageportöppnare använder ljuset som den primära indikatorn för ett problem genom att blinka det ett visst antal gånger. Byt ut alla lampor i enheten (helst med lampor avsedda för användning i högvibrationer) och se om lampan slås på.

Det andra att göra är att kontrollera att vilken kontroll du använder för att försöka öppna dörren är korrekt ansluten och / eller programmerad. Byt ut alla batterier, kontrollera ingångarna på någon hårdkopplad strömbrytare eller panel och öppna öppnaren "alla" trådlösa kontrollmoduler som du använder. Förstå att många system kräver minst en hårdkopplad multifunktionsbrytare för att få tillgång till alla funktioner i öppnaren.

Kontrollera även alla säkerhetslåsningar. De flesta öppnare på marknaden kommer inte att fungera utan att det elektroniska ögonsystemet är korrekt installerat, anslutet, justerat och linserna rengjorda. Vissa system kan ha ögon på flera nivåer för att få ögat att "se" saker som skulle kunna överskrida tröskeln på olika nivåer, som en bilstötare mot en lastbilstämpel; Varje installerat ögonsystem, och det måste finnas minst en, måste fungera korrekt.

Dra sedan det röda handtaget på resenären för att koppla loss dörren från drivmekanismen. Tryck på garagedörrknappen och se om kedjedrivningen fungerar. Om så är fallet är problemet dörren; Det är låst, fastnat eller felaktigt motverkat. Om det fortfarande inte rör sig är problemet drivmekanismen; antingen reseinställningarna är sönderdelade, så att dörren tycker att den är helt upp eller ner oavsett vilken position det verkligen är i, annars har motorn brunnit ut, tagits upp, glidit utväxling, etc. Försök att justera resan och se om enheten kommer att röra sig. Dessutom är vissa öppnare tryckkänsliga och kommer att avbryta stängning om de känner att dörren pressar på något (som ett barn som försökte glida igenom och fångas); den tryckkänsligheten är ofta justerbar, och du kan få det att vara för känsligt så det snubblar utifrån själva dörrens vikt.

Om ingen av dessa åtminstone indikerar en ytterligare åtgärd ser du förmodligen ut att byta dörröppnaren.

    
svaret ges 26.03.2012 20:41