Can Jag reserverar en strandplats genom att lämna ett paraply och lounge stol över natten (Italien)?

22

Under augusti är stränderna i Italien notoriskt trångt och om du inte kommer tidigt (och vi pratar före soluppgången på vissa ställen) kan du inte få en plats nära vattnet.

Jag har observerat att europeiska semesterfirare i dessa lokaler kommer att placera ett unfurled paraply och lounge stol på en bra plats den föregående kvällen. Detta verkar vara en signal som säger " det här stället är reserverat, välj en annan plats ". Ibland görs det också genom att lägga ut två strandhanddukar över natten. Tydligen är detta en allmänt observerad konvention som följer en oskriven regel: Om någon lägger något där, är platsen reserverad . Invånarna visas efter en lugn frukost till en utmärkt plats.

Jag förstår att vissa nordeuropeiska turister kan vara ganska aggressiva när det gäller att upprätthålla denna oskrivna regel i Sydeuropa, i den utsträckning hotande polisåtgärder om deras grejer flyttas eller störs.

Trots risken för stöld, eftersom ett paraply kan omfattas av reseförsäkring, är detta en hållbar strategi?

Fråga : Fungerar det att lämna ett unfurled paraply (eller annan strandutrustning) som sitter på stranden över natten? Överträder det några bestämmelser, till exempel på Toscana västkust? Eller annars kan människor komma i trubbel om de stör dina saker som har använts på detta sätt?

    
uppsättning Gayot Fow 15.08.2016 07:53

2 svar

24

Bara för att klargöra: Det är typiskt i Italien att ha två slags stränder, fri tillgång och betalda. Jag svarar på de fria, eftersom det är uppenbart att du inte kan göra det på betalda (väl ... du kan faktiskt, men då blir det väldigt komplicerat ... bara undvik det)

Och jag är exakt från västkusten i Toscana. Saknar sedan lite tid, men situationen är mer eller mindre densamma.

Kort sagt:

  • Ja, du kan lämna dina saker över natten på stranden för att reservera en plats
  • Nej, det borde du inte, för riskabelt

Det är ett grått område. För några dagar sedan har polisen gått igenom stränderna över natten för att ta bort varje vänster sak, till exempel med ursäkter att det är "olaglig offentlig mark ockupation", medan lagen säger att en handduk inte alls ingår sittplats eller paraply. Men ibland hände det mig och / eller vänner att gå över till bifoga ett område med poler och rep , och ingen sa något.

Mer över är det verkligen fel ögonblick. Det finns oro överallt om säkerhet och invandrare, så polisen är i sitt krävande humör.

Då har du problemet med tjuvar. De är överallt, de stjäl allt. De stjäl sakerna kvar under paraplyet under dagen medan du tar ett bad, du kan föreställa dig vad som kommer att vara av dina saker under natten.

Slutligen är vi en nation där ego råder över allt. Lagen är aldrig som den är skriftlig men som det är användbart för vem som måste döma. Så, om lagen tillåter dig att göra det, kommer en uttråkad poliskommissionär att ta bort dina saker och kanske få dig böter, eller omvänden, eller kanske en borgmästare på jakt efter lite berömmelse kommer att godkänna en liten lokal lag som kommer att deklarera olagligt att ta plats på den specifika stranden, och så vidare (*)

Bara min 2C: den är full av stränder överallt där du måste betala en avgift för att komma in och de ger dig två solstolar och ett paraply. Medan många kan vara riktigt dyra (särskilt i norra Toscana) finns det mycket som är billiga nog. Ta inte risker, egentligen. Eller gå till Emilia Romagna, det är ännu billigare under varje synvinkel.

(*) Till exempel har vår borgmästare en gång godkänt en lag som gör det olagligt att gå utan skjorta och / eller med nakna fötter.

    
svaret ges 15.08.2016 11:18
10

does it work to leave an unfurled umbrella (or other beach gear) set up on the beach overnight? Does it violate any regulations?

Ja. Det är inte en grå yta; Det är olagligt enligt lag (och även ocivilized ) för att uppta offentliga stränder på det här sättet, såvida inte du använder paraplyet just nu.

I de mest turistiska regionerna kommer den lokala polisen ( Vigili Urbani ) regelbundet och samla all strandutrustning över natten av personer som hoppades boka en plats för följande morgon. Utrustningen kan tas tillbaka genom att gå till polisstationen och betala böter, men ingen gör det eftersom böterna oftast är mycket högre än kostnaden för utrustningen.

Dessutom kan din strandutrustning stulen över natten.

Kort sagt, gör inte det.

EDIT: Här är referensen från ett advokatbyrå webbplats : det är ett brott mot konsten. 1161 av Codice della Navigazione (lagtext här) .
Här och här några senaste artiklar om Polisen konfiskerar strandutrustning, med en böter på 200 euro.
Alla länkar är på italienska, men du kan enkelt Google Translate det.

    
svaret ges 15.08.2016 19:34