Vilka avfuktningsalternativ kräver inte mycket el?

2

Jag har permanent fuktiga väggar (på grund av ett konstruktionsfel, inte ovanligt här) som jag behöver torka ut ibland.

Jag lever av gallret, med all kraft som kommer från solpaneler. Det fungerar bra, men avfuktare för avloppsmedel skulle förlora systemet för mycket.

Finns kraftfulla avfuktningsalternativ som inte kräver mycket el?

Allt jag kan se i butiker är de små paket med någon form av salt som du kan lägga i din garderob. Jag behöver något mer allvarligt än det.

    
uppsättning Pekka 웃 08.03.2015 20:29

1 svar

1

För ett avfettningsskyddssystem har du två eller tre val som jag kan tänka på. En är att installera ytterligare kraftpaneler för att stödja den extra belastningen av en "standard-typ" elektrisk kylbaserad avfuktare och köpa den mest effektiva versionen av den typen du kan.

Det mest troliga alternativet, som jag inte är medveten om att vara allmänt tillgänglig, är "förbyggd", men det är möjligt att det är ute och jag inte är medveten om det, att använda solvärme för att torka en torkmedel och Byt sedan det torkmedlet i det luftrum som ska torkas (antingen genom att byta luftflöde över fasta torkmedelsbehållare eller genom att flytta den fysiskt.) Du vill i allmänhet ha minst två uppsättningar torkmedel, så att en uppsättning kan torkas medan en annan är absorberande vatten. Detta är ganska mottagligt för DIY-genomförande. Det kan behöva vara ganska stor för att hålla fast vid någon signifikant torkbelastning.

En outlier, som är mer sannolikt att ses i en "kommersiell" eller ganska stor skala, är att använda en absorptionskylslinga som drivs av solvärme för att generera "kall" för avfuktning (och möjligen även för andra kyländamål) - vars komplexitet vanligtvis gör det opraktiskt och / eller farligt för en familjens storlek. När du har gått igenom allt som behövs, ser alternativ 1 billigt ut, normalt, även om det här har potential att bli mer effektiv vid omvandling av sol till kallt. Det är en komplex och inte särskilt vanlig installation, som kan läcka, har typiskt skadlig kemi (ammoniak) och behöver underhåll.

    
svaret ges 08.03.2015 21:22