Varför dödade inte Ozymandias komikern med en pistol eller en kniv?

7

Det verkar bara för mig att han kunde ha kommit över kampen mycket snabbare med någon av det, och gjort mycket mindre av en röra så.

    
uppsättning cheecken0 30.12.2017 04:43

1 svar

4

För det första ville Veidt inte att det skulle se ut som ett mördande. Faktum är att han försökte göra det som ett inbrott gått fel - och vilken typ av inbrott bär en kniv eller skjutvapen?

Beviljas, "inbrott" -versionen är inte för trovärdig - även polisen finner det inte övertygande, men beslutar sig fortfarande att inte gräva för djupt eftersom de upptäcker att Blake hade några band till några hemliga organ och hela affärer kan ligga över deras kompetensnivå.

Inbrottshistorien är bara bra för pressen och för deras överordnade, så polisen bestämmer sig för att låta den glida.

Rorschach går en nivå förbi inbrottsversionen och bestämmer att det är en slags mördare som jagar tidigare maskerade äventyrare. För Rorschach har Veidt verkligen en "maskjägare" klar, en han anställer för att mörda sig. Vid den tiden är Rorschach också nöjd och ockuperad någon annanstans, så Veidt är helt borta från kroken.

Slutligen hade Ozymandias ett motstånd mot komikern - de två hade ett möte innan vilket resulterade i en kamp (som visas i Before Watchmen - Ozymandias ), en komediare vann "kort sagt termen "(Veids ord). Veidt verkar ha analyserat Komediens kampstil och låt honom vinna den tiden. Det verkar att han ville testa sin analys och att lösa våldet. Han var säker på att han skulle kunna göra det med sina nakna händer, eftersom han var säker på många andra saker.

    
svaret ges 31.12.2017 14:18