Lat natt ankomst i Narita på en söndag

0

Jag kommer till Narita Terminal 1 kl 9:10 nästa söndag den 1 juli.

Jag måste checka in till mitt hotell (Hotel Gracery Shinjuku) före midnatt .

Jag har ett JR-pass, men behöver inte aktivera det på 1: a, jag kunde bara aktivera det nästa dag.

Jag har ingen aning om hur länge det skulle ta att byta kupong för passet på Narita, för att vara ärlig ... Jag skulle hellre göra det den natten om tiden tillåter.

Jag kommer fram till 9:10, jag tvivlar på att jag kommer att kunna göra det till det sista NEX-tåget klockan 21:44 (efter att jag har checkat in i bagage och passerar tullen).

Vad är det näst bästa alternativet, enligt din åsikt?

Personligen tror jag att jag kanske också saknar Keisei Skyliner 58 kl 21:50, men kommer förmodligen att göra Keisei Skyliner 60 klockan 10.30. Detta har jag anlänt till Shinjuku JR station (efter en överföring) vid 23:41.

Det lämnar mig 19 minuter att göra det till mitt hotell, vilket tydligen är en 10 minuters promenad bort, mitt på natten med bagage. Jag förstår att Shinjuku är en mycket stor station och kan vara förvirrande vid första gången.

Ska jag modiga promenad från stationen? Ta en taxi från stationen?

Eller är det ett bättre alternativ?

Tack.

    
uppsättning nongrata 18.06.2018 13:08

3 svar

3

OmdutarKeiseiSkyliner60ochbytertillNippori(23:09/23:14)förYamanote-linjenkommerduattvaraiShinjukuklockan23:36.

HittaenväguturShinjukustationochsedanhittavägentillhotellet,ävenom24minuter,ärintesvårtförnågonsomkännertillTokyo.Förennykomling,litemerstressande.DukanskevilltittapåalternativetattgåavvidNippori,vilketärenmycketmindre(meninteliten)stationochtaentaxitillditthotell.Viddentidenpånattenskadetintetamerän20-30minuter.

Störinteompassetdennatten.Duharintetid.

EDIT

På en söndag (jag sätter exakt ditt ankomstdatum) är det ännu värre, då anslutningståget anländer 5 minuter senare. Du kommer fram 23:41. Taxi från Nippori ser ännu bättre ut nu. Observera att en olycka är olycklig, tåg i Japan går precis i tid.

Att köpa en biljett eller en Suica / Pasmo tar lika mycket tid. Gå till en maskin, välj den engelska menyn, köp ett kort och sätt 5.000 eller 10.000 i den. Du kan även använda det för att betala taxaförsatser.

Taxi står nära östra utfart. Denna tid på dagen (natt) får du taxibilar som väntar på dig.

    
svaret ges 18.06.2018 14:23
0

Här är den knepiga delen: Shinjuku är världens största transportcentrum (tåg eller på annat sätt) och stationen själv har mer än 200 utgångar. Det är ganska välorganiserat, men det är fortfarande lätt att gå vilse på grund av sin stora storlek, vara där för första gången och / eller läsa / tala inte japanska

Den goda nyheten är att enligt Google Maps är ditt hotell bara en 11 minuters promenad från stationens centrum, vilket gör det helt gångbart. Det ser ut att du måste gå av vid avfart B10 eller B13 (se till exempel länk ) .

Det mesta av gångavståndet i stationen är underjordiskt, dvs det är ganska snabbt eftersom det inte finns några trafikljus och vägar att korsa. Eftersom det är en söndagskväll, borde det inte vara super trångt.

Taxi är inte lätt heller eftersom du behöver ta itu med att ta en taxi, förklara föraren där du behöver gå och räkna ut hur man betalar. Riddelning har endast begränsad tillgänglighet i Japan, så det kan inte hjälpa till mycket. Taxibilar är också föremål för trafik och även när du är i ett, kan du inte flytta mycket snabbare än gånghastigheten.

Min personliga preferens skulle vara att bara gå, förutsatt att du inte har stort bagage och du kan bekanta dig med stationen och rutten på förhand.

Fler länkar till exakta utgångar:

länk länk

    
svaret ges 19.06.2018 14:43
0

Ditt hotell ligger nära Seibu-Shinjuku-stationen (används av Seibu-järnvägsföretaget), som är skilt från Shinjuku-stationen hos andra järnvägsföretag. Lämna Narita flygplats med Skyliner nr. 60 och överlämnas vid Nippori och Takadanobaba, anländer du till Seibu-Shinjuku klockan 23.45, vilket bör låta dig nå ditt hotell säkert före midnatt, eftersom det är både en mindre station och en kortare promenad än om du anländer till Shinjuku.

    
svaret ges 19.06.2018 17:13