Insertar ett anslutande gängat plaströr mellan två fasta ändar

1

Nybörjare till VVS här så snälla ursäkta frågan om det inte är meningsfullt!

I morse tog jag bort en längd gängad plastvattenrör som var ansluten till en armbåge i ena änden och till en "T" -kontakt på den andra. Anledningen var att "T" -änden (kommer direkt från taktanken) läckte och jag bestämde mig för att ta bort röret för att leta efter sprickor etc (lyckligtvis hittades inga). Jag tog bort röret genom att såga det direkt genom mitten vilket gjorde det enkelt att skruva loss de två snittiga ändarna. Situationen efter borttagning var enligt foto nedan:

Förattvarauppenbarthadeallarördelarinstalleratsavrörmokarenförungefär20årsedan,menjagföreställermigattvidinstallationensgångskullehanhalagttillenkomponentitaget,såattproblemetsomjagstöttpåskulleintehauppstått.

Frågan(ochmittproblem)ärhurmänniskorbyterutsådanarörmedtankepåattdetvå"ändarna" nu är fasta på plats och inte kan vända? Säkert att strama röret vid "armbågens ände" skulle innebära att den lossnar vid den andra "T" -änden? Och om du försöker sätta in halva tråden i varje ände, så är det säkert osannolikt att du får en mycket tät försegling på antingen?

För arbetet handlade jag om detta problem genom att använda "Acorn" -beslag med adaptrar (som visat nedan) - om än det var en mycket tight squeeze - men jag dör för att veta hur en rörmokare skulle ha gjort det med hjälp av "gammalt" gängat rör. Om någon kan förklara det skulle det uppskattas!

    
uppsättning Galahad II 23.05.2015 17:43

2 svar

1

Du använder en passform som heter en fackförening.

Det låter dig träna en bröstvårt i armbågen, och en bröstvårtor i tee. Sedan använder du facket för att ansluta de två bröstvårtorna.

Fotomedtillståndav Wikipedia

De finns i många storlekar och material.

    
svaret ges 23.05.2015 17:53
0

Om du är böjd på med hjälp av gängade rördelar hela, så är ditt enda alternativ att demontera från ena sidan. Med gas är detta verkligen ditt enda alternativ. Med vatten skulle de flesta rörmokare förmodligen använda en fackförening eller en hane till lödad adapter i båda ändar.

Push-in-kontakter som Shark Bites kan också användas, men rörmokaren verkar vanligtvis inte tycka om mina erfarenheter.

    
svaret ges 23.05.2015 17:50