Varför klarar stormtroppare vita?

23

In-universet som är. Förklaring till utelämnandet kan bara vara att det stämmer ut mot den svarta Vader / bakgrunden.

Vit slår mig som ett särskilt dåligt val av färg för uniformer. Med undantag för snö sticker den ut som en öm tum.

Är det för att, liksom British redcoats , de engagerade sig i mycket melee-strid där det var viktigt att enkelt se dina vänskapsmän i kaos? Var vit en viktig del av empire symboliken?

    
uppsättning congusbongus 06.03.2014 03:58

4 svar

19

Kort svar är att det inte alltid är vitt. Vi ser i avsnitt I, II och III att andra färger användes för att bättre blandas med andra miljöer.

MenvitvardenprimärafärgensomangespåWookieepedia.

"har förvärvat sin färg från de australiska smakerna hos sina kaminoanska skapare"

Wookieepedia - Stormtrooper pansar

Vidare på Stormtrooper Wookieepedia-webbplatsen betecknade den vita pansaren solidaritet i enheten och blev en särskiljande signaturkännetecken. Eftersom det var olagligt för någon annan än en Stormtrooper att äga den vita rustningen, blev det outplånligt kopplat till det väpnade ansiktet i imperiet.

Wookieepedia Stormtrooper

Jag skulle dock tro att, även om det inte uttryckligen anges, det är troligt att vit som färg också skulle vara mest sannolikt att motstå blaster / laser eld genom att vara den mest reflekterande. Därför kan det vara ett bra standardfärgval särskilt i en inre fartygsmiljö.

I episoderna IV, V & VI vi ser ganska mycket bara vitt. Vi ser dem på skepp, en mycket varm ökenplan (igen vit kan ge ett kallare alternativ) och snö. Definitivt vad kan betraktas som "vita" fördelssituationer. Utan dessa situationer skulle dock en eventuell nytta av reflekterande förmåga kompenseras av icke-camoflauge-förmågan. Oavsett om det strider mot "Kaminoan-skaparnas" storslagna smakar "om det inte fanns" inblandning ", blev Stormtroopers dödade, skulle även Empire behöva ompröva saker :-)

Återigen per Wookieepedia:

"Stormtroopers hade ibland kamouflagepansar för att hjälpa dem att blanda sig i olika miljöer. Stormtrooper Corps införde denna reform efter det pinsamma nederlaget i Battle of Endor."

Därför för episoderna IV, V, & VI, vi kan betrakta "vit endast" -versionen som en anomali. Efter att ha blivit clobbered i VI kan vi se att denna begränsning kasseras till förmån för den mest optimala färgpannan för jobbet.

    
svaret ges 06.03.2014 04:14
2

Det här är fantastiska svar i universum.

Men man kan argumentera för att det kommer ner på filmvisa visningar.

Vad är en bra kille armé? Skrämmande och omänskligt.

Om man tittar på rustningen är det i grunden ett futuristiskt, stiliserat gångskelett. Även armorns ansikte är en klagande skalle. En mycket enkel, men ändå effektiv idé.

Film som visuellt medium, drar nytta av att visa så mycket innehåll i så liten dialog som möjligt. Stormtroopers behövde ge intryck av omänskliga, omänskliga döda maskiner vid första anblicken.

Det är svårt att hävda att omsluta dina stora dåliga legioner i pansarformade som nakna Grim Reapers och ge dem pistoler som skjuter blodröda brandbultar var inte så att de kunde vara skrämmande.

Det kunde inte ha varit ett bra val för verklig applikation, men det blev budskapet till publiken.

    
svaret ges 22.09.2014 07:41
0

Jag tror att det är ett antal svar som främst handlar om det faktum att vit representerar det faktum att de är tanklösa droner och den hela bra dåliga killen som jag tycker är att göra med andra världskriget som det var vad hitler var gör och han hade några soldater kallade stormtroopers.

    
svaret ges 04.11.2014 13:30
0
Grunden till att Stormtroopers inte kan ha anpassad rustning är att under den gamla republiken var det en tradition att ha markeringar och symboler som Palpatine förbjöd i början av Galactic Empire. Han ville att Stormtroopers skulle se mer sofistikerade och mer professionella, istället för att de hade egna konstruktioner.

    
svaret ges 29.03.2015 20:40