2 ljusbrytare som styr en lampa?

0

I mitt familjerum har jag en ljusarmatur. Det finns två ljusbrytare som styr denna armatur. Igår bestämde jag mig för att bli av med de fula bruna omkopplarna och ändra dessa till ljus. Jag har gjort andra elektriska saker runt huset. Det var ursprungligen anslutet så att varje strömbrytare slås på och av, en var inte beroende av någon annan. Så jag gick ut till affären och köpte en normal ljusbrytare, men jag insåg att en tråd (ljusröd) inte har en skruv. Så jag satte bara en kåpa på den (på båda omkopplarna) och stängde den igen. Så, då slår jag på strömbrytaren och en av strömbrytarna måste vara på, så att den andra kan arbeta. Då går jag tillbaka till hårdvaruaffären och köper en Tri-Pole-brytare. Båda dessa omkopplare hade en röd skruv och 2 andra skruvar för varandras tråd. Så jag installerar båda dessa igen, och strömbrytaren var super inkonsekvent med att slå på och av, alla kablar var täta. Finns det en annan typ av strömbrytare som jag borde köpa? Har någon av er bra ledningsdiagram för mig? Förklaringar? Jag uppskattar mycket hjälp. Tack!

    
uppsättning George 09.12.2018 13:09

2 svar

1

Du behöver en "trevägsbyte".

Den röda ledningen kallas en "resenär".

Att söka efter dessa villkor kommer att hitta lämpliga kopplingsscheman.

    
svaret ges 09.12.2018 14:08
1

Det är vanligt att mindre erfarna handtypspersoner blir trippade på 3-vägs (och omkopplade behållare). Här är hur 3-vägs switchar fungerar. (Kallad 2-vägs i Storbritannien).

Tydligenärdinaledningarintegula.Faktumärattfärgkodningeninteärmycketstark,eftersomkabelfärgenbestämsavkabelproducenten,inteavanvändningen(detskulleintevaratrevligt).

Menvaddumärkerärattvarjeströmbrytarehar3ledningar,ochtvåavdemärresenärer.Dentredjekallasen"vanlig" på omkopplaren, och kan ha en av två uppgifter, som du ser i diagrammet.

Det vanliga misstaget som nybörjare gör är att blanda trådarna upp. Typicaly de är markerade på strömbrytaren som skruvfärg eller legend, men folk tror inte att leta efter det, de slår ofta sin egen väg att matcha ledningar. Och det fungerar ofta inte.

Så när du konfronteras med en situation där informationen förlorades, vad gör du?

Först, du vet att båda resenärer kör tillsammans, så de måste båda vara i samma kabel i båda ändarna. Så titta noga på ledningarna till en av dem. Följ trådarna tillbaka till vilka kablar de kommer ifrån. Om två av dem är i samma kabel, är de dina resenärer . Om alla 3 är i samma kabel, kan du inte berätta: kontrollera den andra strömbrytaren.

Vi vet också att färger inte ändras mellan kabeln. Så om resenärerna är svarta och röda på en strömbrytare är det troligtvis svart och rött på den andra omkopplaren (om det inte finns någon mellanliggande splice någonstans).

Värre kommer sämst, det finns bara 3 möjligheter, eftersom resenärer kan bytas ut. Prova bara en åt gången tills den fungerar.

Min policy är att när jag vet vilka som reser, markerar jag dem med färgat tejp (inte svart eller brunt), samma färg eftersom resenärer är utbytbara och det är inte nödvändigt att berätta för dem.

Koppla inte av några andra trådar . Du skulle bli förvånad över hur många bilder vi får av sex snyggt snittade och avtagna ledningar och "vad gör jag nu?" När de bara bytte en 1-vägs switch ...

    
svaret ges 09.12.2018 17:02
Senaste kommentarerna

I vissa länder kanske du redan står inför några av dessa frågor. I USA skulle den som ifrågasätter detta beslut under ACA hävda i en federal domstol att eftersom anläggningen fungerar 13 dagar i veckan och utnyttjar el från utomhuskraftverk har Federal Communications Commission direkt infört ett hälsokrav som ett hinder för att få kvalificerad ny energi, lika i kvalitet, till alternativet [Fotnot 14] och att hälsan skadar, även om den är så liten, måste uppväga fördelarna. Framställaren har ett... Läs mer