Varför är motstånd inte en mage stavning? [stängd]

4

Jag spelar vad som är effektivt en motkaster, och en stavning som jag märkte som ligger på både de klara och druidiga spellistorna är cantrip Resistance. Denna stavning ger en bonus till ett enda sparande kasta, och passar bra med vad jag spelar. Det är dock inte på mage stavningslistan. Varför? Den enda anledningen till att jag skulle kunna tänka på är rollerna av prästerskap och druider jämfört med en mages roll, men det är ganska litet särskilt med tanke på att det är en cantrip.

    
uppsättning PixelArtDragon 06.05.2014 16:43

1 svar

13

Endast designern kan exakt svara på detta. våra svar skulle bara vara spekulationer.

Det verkar som om varje klassens spellista stavningslista görs mer distinkt än i 3.x ... av skärspråk från listan.

Till exempel:

  • Bards har inte längre fett, hastighet, spegelbild, blink eller andra "mage-like" stavar. Mindre stöd och buff, vilket gör dem mycket mer trick-oriented.

  • Klienterna förlorade gudomlig favör, magiska vapen, sten av sten, astralprojektion, etc. Mindre kämpar och kontroller, och lite mer om skydd och anti-död / outsider.

  • Även Paladins och Rangers ser nu en helt annan och unik stavlista (aura, smitt, pilspell).

  • Mages förlorade upptäcka gift, tungor (nu Heliga Accord), dagsljus och ditt exempel på motstånd. De är nu lite mer fokuserade på kontroll (särskilt eftersom de bara kan koncentrera sig på en buff).

Med den ökade tillgången på läkning / återhämtningsförmåga (minskad mångfald) och införandet av underklasspellista (ytterligare minskad mångfald) skulle jag säga att detta är avsiktligt för att hålla basklasserna mer framträdande.

Eftersom cantrips kan kastas i vilje är de de mest använda stavningarna. Ljusar du en lägereld med Thaumaturgy, Fire Seeds eller Prestidigitation? Be du för gudomlig vägledning innan du gör något ? Kanske du Ray of Frost alla dina drycker. I verklig lek säger de verkligen mycket om din klass.

Eller du kan träna en abrogation mage med din DM, med Resistance cantrip som en klassfunktion.

    
svaret ges 06.05.2014 18:37