How köper jag en dubbelbiljett för mig själv?

14

Jag vill resa bekvämt från Darwin till Sydney. För en tom sits bredvid mig är jag glad att köpa en annan biljett.

Tillåter flygbolagen ett passagerarmanifest med två liknande namn? Kan inte hitta ett flygbolag som garanterar sittplatser att vara bredvid mig. Hur handlar jag om att boka en extra plats för mig själv där extra säte garanteras att vara bredvid mitt säte?

    
uppsättning happybuddha 19.03.2016 03:23

3 svar

11

Ring direkt till flygbolaget, berätta för reservationsagenten vad du köper det för och fråga dem om att göra en anteckning i din bokningsrekord som båda platserna måste tilldelas tillsammans.

Flygbolag tillåter liknande namn på en manifest, min pappa & Jag har liknande namn (samma första och sista, samma mitten ursprungliga men olika mellannamn) och reser tillsammans. Online-platsval var det enda stället vi stötte på problem med eftersom det inte liknade samma namn bredvid sig själv, men att ringa direkt gjorde det hänt.

    
svaret ges 19.03.2016 03:51
11

Även om andra svarade på samma sätt verkar det inte att de hade förstahandsupplevelse, ja det gör jag. Jag ringde flygbolaget, norska i det här fallet och de bad inte ett öga. Jag fick en reservation för två platser, en för att säga Smith / John (mig) och en för Smith / Exst (kort för extra plats). Jag har ingen aning om vad de skulle göra om någon med det angivna namnet Exst skulle dyka upp.

Denna EXST verkar vara praxis för Cathay Pacific samt det här dokumentet föreslår det mycket starkt är en GDS-sak, dvs inte ett specifikt flygbolag.

Och jag kunde reservera specifika platser för John och Exst both :) som på norska långdistanstrafik är verkligen dåligt viktigt, eftersom det bara finns ett skottsätepar som kan lyfta armstödet: 6D och 6E. Titta noggrant på bilden nedan från The Points Guy bloggen och du kan se de avtagbara armstöden för skottsätena och längst ned till höger även om det är lite mörkt kan du tydligt se normal armstöd, det är 6D-6E:

    
svaret ges 20.03.2016 02:57
4

Det kommer att bero på att flygbolaget är säkert, du behöver ringa dem eller läsa dem på deras hemsida.

Southwest har till exempel den processen förklarad på deras hemsida (leta efter "person av storlek", men du behöver inte faktiskt vara det). Du får även pengarna för extra sittplatsen om flygningen visar sig vara full.

    
svaret ges 19.03.2016 17:12