Lär dig själv att simma fjäril

Bra fjärilsimmare är roliga att titta på. Simning fjäril ser ut som om det är väldigt, mycket svårt att göra ... och fjäril kan vara svårt, men det behöver inte vara, och det borde vara ett slag som alla simmare lägger till i deras repertoar av simningsslag, tillsammans med freestyle, rygg och bröstslag.

En av fjärilens hemligheter är att inte översparka. Om du använder en stor fjärilspark kan du sluta gå upp och ner för mycket i vattnet - flytta från nära ytan till långt under ytan och sedan upp igen. Detta upp och ner, om det är överdrivet, är mycket arbete utan god avkastning. Du vill gå framåt, inte upp och ner.

Du kan lära dig själv att simma fjäril. Ta ett steg i taget, öva och låt någon titta på dig och ge dig feedback. Var noga med att berätta för dem vad du vill att de ska titta på i motsats till att de berättar vad de tycker att du ska göra för att bli en bra fjäril. Det är ingenting som är fel med att någon berättar för dig vad som är bra fjäril, men om det inte är vad du arbetar med just nu, eller om du inte är upp till det steget i din inlärning, kan det inte vara till hjälp.

Denna lektion om simning fjäril är uppdelad i flera steg:

 1. Kroppsposition
 2. Dra
 3. Sparka
 4. Helslag
 5. Andning

Arbeta med varje steg, de går vidare till nästa. Du kan göra nästa steg av sig själv och sedan lägga till de gamla stegen när du blir bättre.

1. fjärilens kroppsposition

Fjärilen börjar med en benägen, flytande position med armarna pekande mot din destination, något bredare än axelbredd. Föreställ dig en amerikansk fotbollsdomare som signalerar en touchdown och rör sedan armarna lite bredare. Dina ögon ser ner mot botten av poolen, och dina höfter ska vara uppe på eller nära vattenytan. Öva genom att trycka av poolväggen och komma in i fjärilens kroppsposition och hålla den så länge du kan. När du inte längre kan hålla den, stå upp, återvänd till väggen och gå efter den igen.

2. fjärilsdrag

När kroppsläget är bra, är det dags att lägga till drag. Vissa gör sparken först, men vi vill minimera oddsen för den extra stora sparken, så vi kommer att arbeta med fjärilsdraget först.

 1. ange - Börja med händerna vid ingångspositionen.
 2. Sweep - Sopa ner dem och in under bröstet, nästan röra ihop tummen och pekfingrarna när dina händer når mitt i bröstet.
 3. Tryck - Skjut dem tillbaka mot dina fötter och isär, som om du försöker skjuta vattnet från mitten av bröstet över och ner för varje ben.
 4. Hacka - När dina händer och armar når en nästan full förlängning när de rör sig förbi midjan, kasta händerna uppåt (ur vattnet) och ut åt sidan; kasta tillräckligt hårt så att armarna nästan automatiskt svänger över vattenytan mot ingångsläget. Om du föreställer dig en bräda över frambenen, strax under midjan, försöker du karate hugga brädet när dina händer lämnar vattnet.
 5. Svänga - De återhämtande armarna behöver bara vara tillräckligt höga över vattnet för att inte plaska när de svänger framåt mot entrén. Under denna fas - gungan - slappna av i nacken och titta på botten av poolen. En låg, avslappnad huvudposition gör det lättare för svingen.
 6. ange - För in händerna i vattnet.

Kom ihåg - inga delfinrörelser, ingen spark ännu, bara kroppspositionen och dragningen.

3. fjärilspark

Nu kommer sparken eller kroppsdelfinen: Först med armarna och händerna längs sidan av kroppen, som leder med huvudet, låt kroppen följa. Små kroppsvängningar, inte jätte kroppspiskar! Nästa med armarna framför; håll rörelserna små, ingen överbelastning av upp och ner / serpentinrörelser; höfterna går upp och ner, men tappar aldrig för djupt eller stiger för högt.

4. sätta ihop bitarna - simma fjärilen

Sätt ihop flottören, armarna och kroppsrörelsen. Börja i flottörläge, dra sedan, och när händerna går in i vattnet i början av flottören, går höfterna uppåt och sedan tillbaka, en liten kropp vickar. Upprepa! Ett andra sätt att sätta ihop slaget är att flyta, sedan höfterna upp och ner, sedan dra och sedan upprepa.

5. fjärilsandning

Andningen kommer därefter, med andan som börjar när dragningen börjar, flyttar ut toppen av huvudet, skjuter hakan framåt, tar in luft och lägg sedan ansiktet tillbaka i vattenögonen och tittar ner. Var noga med att andas ut under vatten så att du inte slösar bort tid och ansträngning med att andas ut när ditt ansikte är över vattnet, när du ska andas in.

Det är allt! Du simmar fjäril. Lägg till lite till nästa träningspass. Jag föreslår att du gör små bitar åt gången när du bygger fjärilskondition. Gör 3 eller 4 slag, simma sedan ett annat slag resten av poolens längd och upprepa sedan. Lägg till fler slag när du tränar och arbeta upp till full längd på poolens fjäril. Du kan upprepa stegen ovan som en fjärilsuppfriskning en gång i taget, och du kan blanda i andra fjärilsövningar för att hjälpa dig att fokusera på att förbättra din teknik.