Hur man köper snödäck till din mustang

Tuffa vägförhållanden under vintern kan göra det svårt att hålla din Mustang på vägen. Om du måste köra, är ett viktigt tillbehör för vinterväder vinterdäck. Dessa specialdesignade däck förbättrar det totala greppet och greppet på snötäckta vägar.

Snödäck erbjuds i flera olika konfigurationer. De två mest populära är piggade och piggfria snödäck.

Studless snödäck

Dubbla snödäck används under de flesta vinterförhållanden. De är lagliga inom alla områden och är i allmänhet Q-hastighet för körning under både vinter och torra förhållanden. Nackdelen är att de inte hanterar lika bra som vanliga däck. På grund av deras inställning måste de köpas i en uppsättning om fyra.

Prestanda piggfria snödäck

Det finns även vinterdäck avsedda för prestanda. Däck som Bridgestone Blizzak är utformade för att ge förbättrad prestanda under torra förhållanden samt förmåga att prestera under vinterväder. Dessa lågprofilerade däck med H- eller V-hastighet är ett bra val för Mustang-ägare i områden som bara får lite snö varje vinter.

Pinnar med snödäck

Piggdäck har, som namnet antyder, en pinnbult som förbättrar greppet. Tyvärr saknar dessa tunga vinterdäck i allmänhet vad gäller prestanda och bränsleeffektivitet. De är därför utformade för extremt tuffa vägförhållanden. Dessa däck utan Q-, S- eller T-hastighet är ofta förbjudna på allmänna vägar, så kontakta dina lokala myndigheter innan du köper en uppsättning. På grund av sin inställning måste de köpas i en uppsättning om fyra.

Hitta rätt storlek

Olika guider finns för att hjälpa Mustang-ägare att hitta rätt däck för deras bilår. Följande länkar listar olika tillgängliga däck och däckstorlekar:

  • 1979-1993 Mustangs däckbeslag
  • 1994-1998 Mustangs däckbeslag
  • 1999-2004 Mustangs däckbeslag
  • 2005-2010 Mustangs däckbeslag
  • 2011-2014 Mustangs däckbeslag
  • 2015 Mustang-däckbeslag

Populära vinterdäck för mustangen

Följande är en lista över populära snödäck för Mustangs senmodell. Som alltid, gör din forskning innan du bestämmer dig för något specifikt märke, och se till att däcken du köper passar din specifika Mustang. Denna lista är utformad för att ge dig en översikt över vinterdäck till Mustang. Kontrollera med tillverkaren eller återförsäljaren att de är lämpliga för din specifika modellår Mustang.