8 sätt splitter degraderar internet signal över tiden

2

Jag har en kabel-tv plus internet som kommer in i huset och in i en 8-vägs splitter (CE Tech Home Command Center). Från den här splitteren har jag coax till kabelmodemet plus 3 TV-apparater. När jag har min kabelleverantör uppdaterar min signal allt fungerar bra i ungefär två månader. Då blir intereten gradvis långsammare, och jag måste få en signaluppdatering igen. När jag tar splitter ut, är internet tillbaka till full styrka.

Min fråga är hur kan splittaren gradvis försämra signalen? Det är bara fysiska koaxiala anslutningar, ingen förstärkning eller annan elektronik. Jag kan inte se hur det kan fungera på dag 1 och gradvis bli långsammare.

Jag kunde också dela kabeln från utsidan, anslut en till modemet och den andra till kommandocentret för de 3 TV-apparaterna. Eller jag kunde köpa en signalförstärkare och öka signalen innan den kommer till kommandocentralen. Några rekommendationer om detta?

    
uppsättning baffled in boulder 27.05.2014 21:30

3 svar

1

Det låter som om du bara skulle kunna hantera en dålig splitter, så min första rekommendation skulle vara att bara ersätta splitteren.

Det finns en förlust associerad med varje port på splitteren. Om du tittar på splitteren ser du förmodligen något som -4dB skrivs ut på varje port. Det här är hur mycket signalförlust det finns på den porten.

Normalt kommer ditt kabelmodem att anslutas till en splitter direkt från källmatningen, och alla andra TV-delar delas från en sekundär splitter.

Förstärkare brukar bara lägga till ljud och om det finns problem med signalkvaliteten är det bäst att jobba med din tjänsteleverantör för att få den adresserade.

Dåliga anslutningsdelar på kabelns ände kan göra stor skillnad, liksom längden och kvaliteten på den använda kabeln. Genom SOP skulle de flesta kabelinstallatörer antagligen ersätta varje RG6-komprimering mellan källan och modemet.

    
svaret ges 27.05.2014 22:02
1

Beklagar, kan inte kommentera ännu på grund av "brist på rykte"

Så här är ett svar istället.

Steven gör en bra poäng om signalförlust hos splitteren. Du bör göra ditt bästa för att använda den minsta splitteren möjligt, och en som är avsedd för digitala frekvenser (äldre testades inte för störningar här).

Om du inte kan hitta en riktig splitter, bör du titta in på rätt sätt att avsluta de öppna portarna:

länk

Det är billigt och borde överstiga den mängd du behöver.

    
svaret ges 20.10.2016 20:07
1

Du identifierade inte kabelmodemtypen och modellen.
Så bara baserat på en surfplatta jag återställer min egen månad, loggarna raderas varje månad.
Men från att studera loggarna och prata med ingenjörerna för vårt kabelföretag, håller modemen reda på nätverksförhållandena.
De kommer, om det upprepas att interferens uppstår, både internt och externt, som ändrar en eller flera av de bindningskanaler som används i en störande herrgård, kan den här kanalen störas från användningen. Om det uppstår tillräckligt störningar på signalerna, kommer modemerna att falla tillbaka till en långsammare genom sättning.

Jag ser störst problem i vårt område när åskväder och höga vindar uppstår (vi har luftledningar). Och sedan tungt problem när snowbirds återvänder och lämnar orsakar techs att lägga till eller ta bort service i området.

    
svaret ges 20.10.2016 20:43