Is isolering kring en torkluftsslang säker?

1

Jag bor i en gammal lägenhet som inte har tvätt, eller till och med tvätt-anslutningar. Eftersom jag föraktat tvättvätskor tog jag det på mig för att få en bärbar tvättmaskin som ansluter till en handfat och en bärbar torktumlare. Nu när sommaren är här, behöver torken verkligen ventileras utomhus. Jag hittade en konsol som låter mig ventilera den genom ett fönsteröppning, vilket verkar fungera bra.

Det här är den utlopp jag använder: länk

Det enda problemet är att det finns lite mer kall luft som kommer genom gapet eftersom det bara finns en enda ruta av glas som isolerar mig från elementen nu. Jag bestämde mig för att få lite R-30 glasfiberisolering och stoppa det i klyftan där konsolen är mellan de två fönsterkanalerna. Det verkar vara ett anständigt jobb. Min enda fråga är, är detta en säkerhetsrisk? Jag vet att ventilera en torktumlare genom ett fönster är inte att koda, men det är förutom punkten. Jag förstår att glasfiberisolering inte är brandfarlig, korrekt? Har jag något att oroa mig för?

    
uppsättning Karmapolice 04.05.2016 22:10

2 svar

3

Do I have anything to worry about?

Nej. Luften som kommer ut ur torktumlaren är inte tillräckligt varm för att antända något.

Annars skulle de behöva ett dubbelväggigt ventilationsrör.

Försök lägga handen på röret medan den körs. Du kommer se det blir inte riktigt varmt.

Lycka till!

    
svaret ges 04.05.2016 22:14
3

Egentligen om du tittar noga tror jag att jag kan se ett potentiellt problem. Slangen kan vara krympad; du bör kontrollera det och kanske dra torktumlaren bort från väggen.

    
svaret ges 04.05.2016 22:23