Med en B-1 / B-2 USA-visum, måste jag återvända hem inom sex månader?

3

Jag planerar att gå till USA för att frivilligt delta i en obetald välgörenhetsorganisation i tio månader från augusti-juni. Jag har en B-1 / B-2-visum som upphör att gälla om tio år.

Tillåter jag mig att stanna lite längre (mer än sex månader) eller måste jag komma tillbaka till Kanada inom sex månader och sedan gå tillbaka till USA igen?

Om jag går tillbaka till Kanada under julhelgen, är det möjligt att gå tillbaka till USA i ytterligare 5 månader?

    
uppsättning Christie 30.01.2015 15:57

2 svar

2

Det finns en bra förklaring till de problem som berörs av den välrenommerade juridiska rådgivningswebbplatsen nolo.com: Få ett amerikansk visum (B-1) att göra frivilligt arbete .

Relevanta utdrag:

When the Customs and Border Protection officer greets you and reviews your passport and visa, you will receive a stamp in your passport that notes the date you arrived, your visa class (B-1 visitor), and how long you may remain.

With a B-1 visa, you should receive a period of stay of up to one year. If you receive a shorter period, or if your volunteer program will last longer than the authorized stay noted in your passport, you can later submit an application later (Form I-539), with filing fee and supporting documents, to U.S. Citizenship and Immigration Services to extend your stay. [It goes on to explain how to do this.]

    
svaret ges 30.01.2015 16:40
2

Att ditt B1 / B2-visum är giltigt i 10 år betyder inte att det ger dig rätt att stanna i USA i 10 år - det betyder bara att du får dyka upp vid gränsen vid något tillfälle inom giltighetsperioden och be om att släppas in.

Om du får komma in, kan den tid du kan stanna lagligt i USA bestämmas av utrikesministeren vid den tidpunkten och dokumenteras på din (eventuellt elektronisk) blankett I-94 . Vanligtvis får du en gräns på 6 månader från ditt datum för inresa.

Kommer till Kanada och tillbaka igen kommer i allmänhet inte att ge dig en ny period; i stället kommer utgångsdatumet för din tidigare I-94 att överföras till den som utfärdades när du återinförs från Kanada.

Men om du är permanent bosatt i Kanada , kanske det här inte hänger med dig. Reglerna är något öppna för tolkning, men det är formellt fallet att ett "kort" besök i Kanada inte kommer att återställa klockan. Förmodligen betraktas det inte som ett "kort" besök när du faktiskt går hem , men det verkar inte vara i sten och det är tänkbart att invandringschefen fortfarande anser att det är ett kort besök om du bara går hem till jul och sedan tillbaka igen.

I princip är det också möjligt att ansöka om förlängning av vistelsen när du är i USA. Se här . Det finns en ansökningsavgift på $ 290, och det verkar inte vara lätt förutsägbart om ansökan kommer att lyckas.

    
svaret ges 30.01.2015 16:21