Varför driver inte Starfleet-kaptenerna andra Starfleet-fartyg för att sänka sina sköldar varje gång de slår?

5

Baserat på avsnittet Den sårade en Starfleet-kapten har tillgång till prefixnummer som tillåter en kapten att avlägsna skärmarna från ett annat Starfleet-fartyg, även när den legitima kaptenen fortfarande står över det andra fartyget.

På grundval av det här populärt svaret kan en adiral behövas för att få tillgång till ett fartygs prefixnummer. Det här tycks inte vara meningsfullt, eftersom Admiral Leyton beställer USS Lakota till Paradise Lost förstör USS Defiant men de får inget prefixnummer.

Andra exempel:

  • Starfleetflottan vs USS Prometheus.
  • Starfleetflottan mot Enterprise när M5 tog över.
  • I Star Trek Insurrection när admiralen motvilligt berättar Sona kan de avfyra Enterprise E för att stoppa dem.

Varför skulle Starfleet-fartyg aldrig sänka varandras sköldar när de kämpar?

    
uppsättning Servitor 20.09.2018 16:21

2 svar

15

I "The Wounded" var det inte Starfleet som använde prefixkoden, men Cardassiansna efter Picard gav det till dem när Enterprise inte kunde komma till striden i tid. Den enklaste förklaringen är att Maxwell blev överraskad att Cardassians skulle ha koden i första hand och så var oförberedd för taktiken. Observera att tricket inte fungerade två gånger när Enterprise förbereder sig för att bekämpa Phoenix och den senare hade sina sköldar upp och det var inte ens föreslagit att försöka.

Varför den inte används hela tiden i Starfleet v Starfleet-slagsmål är att motståndarna vet att den andra sidan har tillgång till koderna och skulle vidta åtgärder för att förhindra att den används för att förbereda sig för kamp. Första gången det ses i The Wrath of Khan , anges det uttryckligen att det är en långsiktig och innebär att om det gör jobbet beror det på att Khan och hans besättning inte känner till tillräckligt med Starfleet tech och inte inser det är möjligt.

Spock: Assuming he hasn't changed the combination. He is quite intelligent.

    
svaret ges 20.09.2018 16:59
4

Först och främst är StarFleet-skeppskampen StarFleet-fartyget en överlägset sällsynt förekomst i universum, och kampen mellan Defiant och Lakota åt sidan, alltid ett resultat av att ett besättning dämpas eller manipuleras eller ett skepp på något sätt kommandörs. Främmande enhet som tar kontroll över besättning och / eller fartyg, galen dator, etc ...

Den kortlivade striden mellan Lakota och Defiant är den enda kända förekomsten av en kamp mellan två StarFleet-fartyg bemannade av StarFleet-besättningar som inte var under någon form av utomjordiskt inflytande. Även om besättningen i Lakota agerade under falsk information från admiral Leyton, även om kapten Benteen visste sanningen som hon var en del av konspirationen.

Eftersom, som visat i Wrath of Khan, det finns en överträdelse mot användningen av prefixkoden, förefaller det logiskt att två StarFleet-fartyg bemannade av StarFleet-besättningen slåss mot varandra skulle aktivera den överstyrningen innan kampen börjar, för att undvika deras motståndare använder den mot dem, vilket gör denna åtgärd värdelös. Således varför Benteen eller Worf inte ens försökte använda den.

Från vilket litet vi hör och ser om det på skärmen verkar det som att prefixkoden är ett mått som är utformat för att återta ett fartyg som har fallit i händerna på någon annan än federationen. Det skulle vara ganska osannolikt att dessa människor inte skulle veta om prefixkoden, eftersom det verkar vara känt endast av överkroppen i hierarkin och därigenom ge en stor fördel till återställningsbesättningen, så att de kan kontrollera det befintliga skeppet vid ett avstånd och undvika förlust av livet när de strålar in för att effektivt återta fartygets befäl.

Det verkar också som prefixkoderna är bara tillgängliga för admiraliten: Kirk var admiral när han slog Reliant på order av Khan och Picard var tvungen att ringa en admiral på StarFleet Command innan han fick prefixkoden för Fågel Fenix.

Det skulle vara logiskt att av säkerhetsskäl hålls prefixkoder i ett säkert datorminne någonstans i StarFleet Command och inte lagras i minnesbankerna i varje StarFleet-fartyg för att undvika att en fiende får dem när de fångar ett fartyg , eller ens kam genom vraket av ett förstört StarFleet-skepp.

Det skulle också förklara varför, i Insurrection , ger Admiral Dougherty inte företagets prefixkod till Sona: Briar Patch hindrade kommunikation med StarFleet, och det är tveksamt att admiralen skulle har av säkerhetsskäl transporterat informationen med honom på Sona-fartyget. Det är inte den typ av information som du skulle överföra till ett fartyg i en annan organisation, till och med en allierad eller transport i en portfölj.

När det gäller kampen mot Prometheus, eftersom vi inte ser eller hör besättningarna i StarFleet-flottan under den korta striden, kan vi inte veta om de försökte det eller inte. Med tanke på effektiviteten hos Tal Shiar, Romulan Secret Service, är det tänkbart att de lyckades lära sig prefixkoden och dess överstyrning och att de aktiverade övergången på förhand. Vi vet inte tillräckligt om vad som ledde till händelserna i episoden för att kunna dra en slutsats.

    
svaret ges 20.09.2018 17:31