Varför tillåter inte denna webbplats opinionsbaserade sidfrågor?

8

Jag har ställt flera frågor som innehåller sidfrågor. I en fråga när det gäller familjer som använder magiska föremål , frågade jag

What would be the best magic item(s) to give an imp (for maximum chaos)?

som en del av min ursprungliga fråga, och avvisades för detta.

Varje gång jag har inkluderat liknande saker har folk sagt till mig att jag inte kan göra det. Och jag föreställer mig att det skulle vara väldigt roligt för någon att läsa om de magiska föremålen och föreställa sig de galen saker som skulle kunna göra med dem. Jag tror att det skulle göra svaret på frågan underhållande.

Jag förstår att denna webbplats är en reglerwebbplats. Men jag vill inkludera goofy sida saker som inte är avgörande för frågan, eftersom det borde göra frågorna roligare att svara och svaren mer underhållande att läsa. Och jag ser verkligen ingen anledning att inte inkludera dem.

Så var god förklara resonemanget bakom denna regel.

    
uppsättning Josiah Riggan 03.01.2019 06:55

2 svar

24

Regler inte bara

Bara för att få den missuppfattningen ur vägen först: det här är inte en reglerwebbplats. Vi hanterar många typer av frågor, så länge de kan, i teorin, ha ett "bästa" svar. Vi tillåter svar baserat på fakta eller baserat på erfarenhet med en arbetslösning. Eller båda.

Det låter oss hantera ett mycket större antal frågor än bara reglerfrågor. Kolla in våra tagg någon gång för ett exempel på en typ.

En fråga per inlägg är inte förhandlingsbart

Vi gör bara en fråga per inlägg. Det krävs så att ämnet på varje sida är ett ämne. Detta krävs så att

  • Vår databas är välorganiserad och sökbar
  • Inga frågor är dolda från att söka och sortera inom andra frågor
  • svaren konkurrerar alla för att svara på samma fråga (i stället för att vissa svarar på en del och vissa svarar på en annan sak)
  • svaren handlar om samma ämne, så de kan jämföras "äpplen till äpplen" och gjorde ett jämnt spelfält

Det finns också en fördel för frågaren: Din en fråga blir alla uppmärksam på den sidan.

Alfabetet och omegaen till någon webbplatsregel eller -funktion är hur den stöder skapandet av en välsorterad databas med tydliga frågor, var och en med en välsorterad lista över konkurrerande lösningar.

Den ena frågan per postregel är en viktig webbplatsregel som stöder vårt databasprojekt. Det är därför vi har kvalitetssvar att tillhandahålla, varför du och andra kommer hit alls.

Sidan innehåller flera inlägg istället

Webbplatsen välkomnar dock flera frågor: Vi uppmanas att göra flera inlägg när vi har flera frågor.

Så istället för att stöta på flera diskreta frågor i ett inlägg, får vi lägga in dem som flera separata frågeställningar. Varje fråga får sina egna röster och den fulla uppmärksamheten hos alla svarare som läser den, utan distraheringar från "bonus" -frågor eller roliga saker. Slutresultatet är bättre för frågaren, och göra en mer ordnad, lättare att läsa webbplats.

Naturligtvis måste varje separat frågeformulär vara på ämnet för webbplatsen; på plussidan gör det enkelt att skicka dem separat, vilket gör det mycket tydligare, snabbare, vilka frågor gäller ämnet och vilka av.

Vi hatar roligt

Jo, inte riktigt, men vi är på uppdrag här. Vi är redan med att fråga och svara på frågor, och skulle inte vara här om vi inte gjorde det.

Lägga till olika idéer om "roligt" än det som bara stör det uppdrag som är meningen med att använda sajten, och som vi redan njuter av bra.

Anledningen till att du får kvalitetssvar här är att vi fokuserar på att tillhandahålla bara det.

Ingen kaos, tack

Att lägga till "roliga" sidbitar på frågor uppmanar bara människor att gå av i olika riktningar istället för att fokusera på frågan. Vi vill inte ha det, och har regler för att förhindra det.

Om du vill ha diskussioner som involverar den typen kul, är det bra! Det är en bra sorts kul. Bara inte här , snälla: det är inte vad webbplatsen skapades för att göra, så vi kommer att stoppa personer som försöker.

Det finns redan bokstavliga högar av RPG-webbplatser för roliga diskussioner . Använd en av dem istället när du vill ha en rolig chatt.

    
svaret ges 03.01.2019 08:30
9

Jag såg ditt ursprungliga inlägg. Det verkade lätt nog, men det fanns några problem som en fråga för det här formatet av fråga / svar, vilket har så stor inriktning på att skapa en stor historia av svarade frågor för att söka.

  • Ett-fråga-ett-svar-formatet betyder att om någon har en fråga som "kan imps attune?", kan de enkelt hitta frågan och det bästa svaret till det här frågan. Om det finns en fråga och en sidfråga som "mest känd för att förena med dvärgskinnets bälte?", Kan det högsta svaret vara det bästa svaret på Imp attunementet och ett dåligt svar på dvärgskinnets bälte.
  • Denna webbplats verkar mer inriktad på att förklara mekaniken, få råd om grundläggande spelmekanik och svara på tekniska frågor. Brainstorming galen kombinationer av familiars och objekt är ett roligt ämne, men det passar bättre för forum eller bland vänner.
  • svaret ges 03.01.2019 09:03