Kan jag laga äppelskal i min äppelmos i en ostknippbunt?

3

Jag gillar att inkludera skalen när jag gör äppelmos för att dra nytta av näringsämnena i skalen *, men jag spänner dem ut efteråt för texturens skull. Detta är en rörig, klibbig och tidskrävande process, och det gör det svårare att behålla en tjock konsistens på äppelmos.

Det hände mig idag att kanske jag kunde göra en slags bukett garni med skalen i en ostkasspåsong och sedan bara lyfta ut det efteråt (kanske ge det en snabb pressning). Skulle detta fungera? Skulle cheesecloth ändra sausens smak? Några andra problem som jag bör vara uppmärksam på?

* Jag vet skillnaden är inte stor , men gamla vanor dör hårt.

    
uppsättning 1006a 11.12.2016 22:46

2 svar

3

Om du använder cheesecloth bara se till att den inte heller har använts tidigare eller det har rengjorts noggrant med skållande hett vatten. Om du bara luktar det kan du få veta om det finns rester på cheesecloth som överför smak / lukt till äppelmos. Cheesecloth kan vara svårt att rengöra, men med en ny cheesecloth får du definitivt framgång med din idé!

    
svaret ges 12.12.2016 02:25
3

Du kan vara bättre med en syntetisk syltpåse. Dessa har större hål och är mindre absorberande och lättare att rengöra. Du kommer också att extrahera mer av massan från lagret av frukt som fastnat på skalen.

    
svaret ges 12.12.2016 09:07