Varför skulle inte Grimm bite arbeta i den här situationen? [duplicera]

1

Vi såg en Grimm neutralisera en hexenbeast före genom att ta bort henne av sina krafter (Adalind Schade).

Varför fungerar det inte för

Juliette Silverton?

Det kan ha diskuterats i några av episoderna, men jag kommer helt enkelt inte ihåg om det finns en anledning.

    
uppsättning Cherubel 09.02.2015 15:42

2 svar

1

UPDATE: Se det länkade originalet för det slutliga svaret, men i princip "Det fungerar inte eftersom det inte fungerar".

Jag är ovillig att svara på den här frågan nu, eftersom det här är ett aktivt område med tomtutveckling, men jag kan åtminstone försäkra dig om att från "Maréchaussée" nej, det har inte förklarats än varför Nick inte kan bota

Juliette

(hädanefter kallad "The Latest Hexenbeste" eller "LHB") att vara en hexenbiest.

Min misstänksamhet är att han kommer , så småningom så kommer den här punkten att lösa sig. För närvarande har han ingen aning om vad som hänt, och LHB är rädd för att berätta för Nick eftersom de tror att han kommer att hugga dem. Enligt min kunskap, när Nick tog bort Adalinds befogenheter, hade LHB ingen aning om vad han var, så det har helt enkelt inte hänt att de skulle fråga.

Såsom varför ingen av de andra hexenbiestenerna (?) som vet om LHB har nämnt det, är jag mindre klar. De kanske inte känner till affären - Sean är bara 1/2 hexenbiest, han kanske inte är helt erfaren i alla lore. Jag skulle förvänta mig att den nya hexenbiest mentor damen skulle veta, men hon kan ha en bakre motiv för att inte spilla bönorna.

Utanför universum har jag en väldigt stark misstanke om att författarna försöker att radera hela denna "härdning Adalind" bit från showen. När episoden först luftades, är jag ganska säker på att det var underförstått att Nick kunde "bota" någon Wesen med sitt blod. De verkade backtrack från det att bara ansöka om hexenbiest (eller jag saknade något), men av någon anledning får jag en stark känsla av att showrunnarna anser att hela lore-elementet är ett misstag och vill låtsas att det aldrig hänt.

Vi ser om de visar mig fel nästa vecka i "Trial by Fire" när Nick, enligt förhandsgranskningen, finner ut.

    
svaret ges 09.02.2015 22:48
0

Utmärkt, komplett svar , herr Edenfield! Om jag kan, lägger jag till det genom att erbjuda ett par tankar:

  • Juliette doesn't have a way of getting Nick's blood without him finding out that she's a newly-made Hexenbiest, and she has not yet had the courage to tell him. Additionally, because his blood was used in the potion that brought back her memory, there might be something about that whole process that now may render his blood ineffective for her. It's interesting to note that both Nick's mother and Trubel are far out of town and quite busy at the moment.

  • As Claire Coffee recently confided, there is a big showdown a-coming between Adalind and Juliette. Juliette can now give Adalind a run for her money, as her raw powers will be more formidable than Adalind's.

  • Författarna har definitivt något på sin stora trollkarlens ärmar.

        
    svaret ges 10.02.2015 01:39