Varför tar vissa flygbolag ut mer för pausresor

6

Jag planerar att besöka Atlanta i USA från München. Jag har också en vän i Toronto och jag ser Air Canada och Lufthansa har stoppat i Toronto på väg till Atlanta eller tillbaka till München. Air Canada har ett mellanlandningsprogram men endast om du har en anslutningsflyg mellan 6 och 24 timmar. Jag ser priserna upp med 200 $ för samma rutt om jag tar flygningen en dag senare, det vill säga 40 timmar senare.

Eller finns det ett speciellt sätt att boka om sådana mellanlandningar?

    
uppsättning trollster 12.12.2015 11:39

3 svar

8

Det är priset. Något mindre än 24 timmar är inte en "mellanplats" (det finns ibland olika definitioner men för en internationell resväg är 24 timmar den normala definitionen). Ett stopp på under 24 timmar är bara en anslutning (eller ibland kallas det en "layover"). Att lägga till ett stopp på mer än 24 timmar resulterar ofta i antingen en mellanavgift eller en fullständig omprissättning till en billigare pris eller en uppsättning priser.

Det här är naturligtvis medvetet. Anledningen till att priset är mer är att marknaden kommer att tolerera det (många människor vill spendera ett par dagar i en storstad) och flygbolagets plikt är att göra så mycket pengar som möjligt för sina ägare.

Det finns sätt att hitta bra erbjudanden med mellanhänder som ingår. Andra frågor har ställts om multicity-rutiner, det kan vara värt att titta på dessa frågor.

    
svaret ges 12.12.2015 12:39
3

Jag har inget bevis, men det har jag alltid sagt:
De tar betalt mer eftersom marknaden har visat att människor är villiga att betala dessa priser.

De företag som inte tar ut extra, Icelandair bland dem, går utöver tanken att fler människor ska resa med dem om de kan stanna en dag eller några dagar i deras nav-land.
De andra företagen ser inte ytterligare resenärer eller inte tillräckligt för att kompensera extrainkomst från dem som betalar de högre avgifterna.

    
svaret ges 12.12.2015 13:09
1
  • Flygbolag tar ut mer om de tror att marknaden kommer att bära den, speciellt om de misstänker att kunden kan missbruka denna prissättning för att kontrollera bagage på en dold stadsbiljett.
  • De kan bli skyldiga att samla ytterligare skatter, om kommunalbestämmelserna räknar det som två flygningar snarare än en överföring.
  • Flygbolaget kan bedöma situationen och bestämma att de har extra kostnader (extra incheckning) och skulder och höjer priserna på grund av det.
  • Priset är kanske inte tillgängligt för båda datumen du väljer.
svaret ges 21.12.2015 18:52