Varför lämnade Stormtroopers sina stationer för att titta på lightsaber duell mellan Vader och Kenobi?

70

Den enda anledningen till att Luke, Leia, Han och Chewbacca kunde undkomma Death Star beror på att stormtrooperna lämnade sina stationer och sprang som barn för att se lightaber-duellen mellan Vader och Kenobi.

Varför fungerade stormtropparna inte som professionella?

Om de var så intresserade kunde de ha tittat på ett hologram eller en video av duellen senare.

    
uppsättning S S 09.01.2019 00:29

4 svar

150

Även om Darth Vader faktiskt höll rang i den kejserliga militären var oklart, är han fortfarande minst en VIP ombord på Death Star. Stormtrooparna väljer att tillhandahålla en så viktig siffra med säkerhetskopiering när han är engagerad i strid med en okänd fiende, är helt rimligt.

Dessutom var stormtrooperna ombord på Death Star specifikt instruerade att tillåta millenniefalken att fly undan efter att spårningsanordningen var installerad så att de kunde spåras till rebellbasens plats. Att lämna sina inlägg för att ge hjälp till Darth Vader är en perfekt ursäkt för att göra det.

    
svaret ges 09.01.2019 00:39
45

Enligt filmens ursprungliga romanisering (skrivet av Alan Dean Foster George Lucas själv) var väktarna ursprungligen lockade till observera kampen och sedan flyttade in position för att hjälpa Vader .

Illuminated by the flare from contacting energy fields, Ben Kenobi and Darth Vader were backing toward the bay. The fight attracted the attention of others beside the Senator. Every one of the guards moved in for a better view of the Olympian conflict.

“Now’s our chance,” Solo observed, starting forward.

All seven of the troopers guarding the ship broke and rushed toward the combatants, going to the Dark Lord’s aid. Threepio barely ducked aside as they ran past him. Turning back into the alcove, he yelled to his companion.

A New Hope: Official Novelisation

Detta talar snyggt med filmens skript

Vader and Ben Kenobi continue their powerful duel. As they hit their lightsabers together, lightning flashes on impact. Troopers look on in interest as the old Jedi and Dark Lord of The Sith fight. Suddenly Luke spots the battle from his group's vantage point.

...

Threepio ducks out of sight as the seven stormtroopers who were guarding the starship rush past them heading towards Ben and The Sith Knight. He pulls on Artoo.

...

They start for the Millennium Falcon. Ben sees the troops charging toward him and realizes that he is trapped. Vader takes advantage of Ben's momentary distraction and brings his mighty lightsaber down on the old man. Ben manages to deflect the blow and swiftly turns around.

A New Hope: Script

    
svaret ges 09.01.2019 01:09
23

Stormtroopers agerar som professionella? Vilket fiktivt universum bor du i? Visst inte "Star Wars" -universet. Låt oss gå direkt tillbaka till det allra första avsnittet. Som Obi-Wan säger, "Kraften kan ha ett starkt inflytande på de svaga sinne."

Stormtroopers är naturligt svaga, så förstås de agerar oprofessionellt, även utan att knyta sig från Force. Som ordstaven säger, "Jag kan göra dumma alla på egen hand." Det första avsnittet visar att de inte ens kan skjuta rakt, så det finns ingen speciell anledning att tro att de kan ha något annat rätt - åtminstone inte om ett sådant misslyckande går framåt.

EDIT - Jag tror att jag borde expandera på min sista punkt.

Först måste vi gå ut ur canon. Den första Star Wars var tydligen avsedd för att väsentligen bli en serietidning till liv. Harrison Fords klassiker, "George! Du kan skriva denna skit, men du kan inte säga det!" beskriver snarare dialogen. Och George Lucas ville ha det han ville ha från visuella - och han fick det. Det var bra tills folk började ta det på allvar och försökte införliva filmen till en "riktig" (vad som helst) världen.

Så låt oss ta Stormtroopers till nominellt värde. Hur är de som soldater?

1) De har pansar som inte verkar fungera. Jag har inte tittat på originalet ganska länge, men jag minns inte någonsin att se en stormtrooperens rustning avböja ett skott. Om de träffas går de ner. Också, precis som en nitpick, kanske du märker att ingen någonsin kommer hit i armar, ben eller huvud. Vad är oddsen?

2) De bär "laser" vapen med optiska sevärdheter - och de använder aldrig sevärdheterna. Det är allt skott från höften, och med hemskt noggrannhet. Gröna bjälkar som flyger överallt och tillfällig olycka. Någon US Marine idag skulle skämmas för att göra det på så sätt. Den enda anledningen till att de inte slaktas är att rebellerna är lika inkompetenta.

3) Medan # 2 eventuellt kan ursäkta sig när det gäller närbilder, där närhet och stress kan göra att människor kan göra alla möjliga roliga saker, gäller det inte till exempel för att de tusenåriga falken flyr . Här är trupperna relativt långt från skeppet och endast Han Solo ger täckande eld. Han borde ha hackats ca 3 sekunder efter att skottet började.

(Förstörning av kanon för ett ögonblick, allt detta är nödvändigt för att fördjupa plottet, samtidigt som det ser bra ut samtidigt. Shootouts med laserstrålar överallt, heroisk täckande eld osv. synd det gör inte ge någon mening.)

Så vad har vi fått? Soldater som belastas av olämplig utrustning, och som inte kan träffa utsatta mål på nära håll och / eller helt utsatta. Med andra ord, amatörer. Och dessa ska vara elitstyrkor?

Jo, ja. Ja det är de. Och eftersom de ska vara elit, är de elit - filmerna och novellerna säger att de är.

Det finns ett gammalt ordspel om filmer: "Visa, berätta inte." Och vad filmen visar är ett gäng wankers. Uppenbarligen är resten av Star Wars-universum bestående av ännu värre trupper, så de är elitlöpare, men ändå vågar.

    
svaret ges 09.01.2019 03:58
17

Även om det inte är oenigt med de andra svaren är en annan punkt:

Because lightsaber duels are the stuff of legend

För tjugo år sedan när det var faktiskt Jedi, kanske en exceptionellt lycklig person fick se en Jedi från en gång om några år och se dem kämpa kanske en gång i livet. Vem som såg en sådan sak skulle ha berättat om historier om det och spenderat på anekdoten i flera år. Nu är Vader ganska mycket den enda lightsaber-användaren, och det har inte varit någon lightsaber-duell någonstans i år. De har gått från "något du kanske skulle se om du hade mycket tur" till "någonting som ingen någonsin har sett i vår livstid" eller "den sak min farbrors vän berättade för min pappa såg en gång att jag inte är säker på att jag faktiskt tro'. Att faktiskt se en skulle vara det absolut mest spännande och intressanta som någonsin har hänt med dessa stormtroopers, eller någon som de vet.

    
svaret ges 10.01.2019 16:36