Är det möjligt att resa mellan Indien och Kina med järnväg?

32

Indien och Kina har båda omfattande nationella järnvägsnät. Är det möjligt att resa med tåg / järnväg mellan Indien och Kina? Jag har hittat flera artiklar (t.ex. på Hindu och på Indien idag ) diskuterar möjligheten till en länk mellan Indien och Kina, vilket får mig att tro att det inte finns någon direktlänk. Kan en järnvägstur mellan Indien och Kina ske, antingen direkt mellan länderna eller genom att transitera andra länder (t.ex. Nepal, Pakistan, Bhutan eller Myanmar)? Byte av tåg är ok.

Den här frågan har inget att göra med vilka viseringar (om några) skulle behövas för en sådan resa. Min fråga är om det finns en sådan järnvägsförbindelse och om så är fallet, om en resenär faktiskt kunde boka resor längs varje ben.

Anm. baserad på svar hittills:

Medan jag uttryckligen sa att indirekt resor med hjälp av ett tredje land (eller till och med fjärde ...) skulle vara ett bra svar tror jag att det borde vara begränsat till att använda högst två andra länder ( till exempel Indien-> Bangladesh-> Myanmar-> Kina), om inte ett fall kan göras om varför tre eller flera transitländer skulle betraktas som rimliga för en resa. Om det enda sättet att åka på järnväg skulle vara en resa med tio olika tågförändringar till Europa och tio tillbaka till Asien under en period på sex veckor för att komma över Himalaya, kan vi säga att en sådan resa inte skulle vara rimlig och jag skulle acceptera ett svar på "Nej, det här är inte möjligt, eftersom sex veckor och 20 tåg ändras" i det fallet.

    
uppsättning Robert Columbia 03.01.2017 01:05

4 svar

37

nr.

Indien har bara tågförbindelser med Pakistan och Bangladesh. Bangladesh har inga internationella tågförbindelser förutom med Indien. Pakistan har också en förbindelse med Iran.

Detta är Quetta-Zahedan-raden, men PakRail erbjuder inte biljetter till den här raden för närvarande, åtminstone inte uppkopplad. Så kanske den här raden för närvarande inte körs.

Från Zahedan finns en sällsynt anslutning till Teheran. IranRail bekräftar att den här anslutningen är aktiv.

Från Teheran är det normalt en anslutning till Istanbul, men den här raden har lagts på plats på grund av oro i Syrien, Irak och Turkiet.

Om Teheran - Istanbul skulle vara tillgänglig, från Istanbul kan du till exempel göra din väg till Bulgarien, Rumänien, Ukraina, Ryssland (eller Bulgarien, Rumänien, Ungern, Slovakien, Tjeckien , Polen, Vitryssland, Ryssland) och därifrån till Kina.

Så, för närvarande, sträcker Teherans-Istanbul-linjen inte vad som säkert skulle hindra dig från att göra en landtransport mellan Indien och Kina.

    
svaret ges 03.01.2017 02:31
8

Från och med nu finns det ingen ruttväg tillgänglig mellan Indien & Kina. Men en direkt järnvägsväg mellan Pakistan och Kina ligger under planer, dvs Khunjerab Railway, som kommer att vara en förlängning till den nuvarande aktiva Railila-Khunjerab järnvägslinjen. Om det här projektet blir igång kan du resa från Indien till Pakistan och därifrån till Kina

    
svaret ges 03.01.2017 12:32
4

Din bästa satsning på en resa överland kan för närvarande vara att ...

 • Resa från Indien till Katmandu i Nepal (se upp plats 61.com -> Nepal, t ex du kan få tåg till Gorakhpur).

 • Ta en buss därifrån till Lhasa (även om det finns motstridiga rapporter om huruvida det fortfarande körs, eller kanske gå på en organiserad turné).

 • Därifrån kan du ta ett tåg på det relativt nya Qinghai-Lhasa Railway till resten av Kina, som har den högsta delen av järnväg, järnvägsstation & järnvägstunnel i världen.

 • Observera att det inte finns några gränsövergångar mellan Indien & Tibet som är öppet för utlänningar, du måste gå via Nepal istället. (Kan inte posta källan på grund av gränser för low-rep-konton)

      
  svaret ges 03.01.2017 13:31
  1

  Nej för tillfället men efter att ha avslutat CPEC kommer det att finnas en möjlig väg till anslutningen av dessa länder. Som OBOR är en utvecklingsstrategi som kan bidra till att ansluta och khunjerab är huvudvägen för CPEC under uppbyggnad just nu.

      
  svaret ges 04.10.2017 08:04