Vilka är effekterna av att låta Rangers kunna kasta Arcane stavar?

11

Bakgrund

Rangers har klassfunktionen spellcasting . Det gör det möjligt för Ranger att kasta ett litet antal stavar från Ranger-spellistan, vilket har mycket gemensamt med Druid-spellistan (ungefär som Paladin-stavlistan har mycket gemensamt med den klara spellistan, även om de är " t samma, Hunter's Mark för Rangers och de olika Smite-spells och Aura-spells som Paladins får är exempel på varför de inte är bokstavligen bara delmängder av Druid- och Cleric-spellistorna).

Den "Druid-y" -känslan i Ranger-spellistan passar den mer "natur-y" -känslan hos standardrangeraren, till exempel de som har Hunter- eller Beastmaster-arketyperna från PHB. Men hur är det med arketyperna från Xanathars Guide to Everything ? Enligt min mening verkar de mindre "natur-y", och därmed verkar de "druid-y" stavarna de inte får passa dem också. För att klargöra är det inte de "fria" domänerna som du får enligt varje arketyp från Xanathar , men snarare än standard Ranger-spelllista som jag inte känner till passar en mindre natur-y Ranger.

Karaktären jag har i åtanke är en Horizon Walker Ranger som är intresserad av hot från andra plan, vilket enligt mig säger att en sådan karaktär skulle vara mer intresserad av Arcane än i naturen och "Druid-y" -formler. Varför skulle en sådan Ranger som studerar portaler och andra plan kunna kasta Växtodling till exempel?

Fråga

Jag planerar att fråga min DM (om och när jag gör den här karaktären, det är en "backup" karaktäridé för tillfället om mitt nuvarande tecken skulle dö) om jag i princip kunde välja från guiden stavningslista istället av Ranger-stavningslistan, men har annars samma begränsningar som Ranger-tabellen i PHB (det vill säga inga cantrips, samma antal och nivåer av stavaformar, samma antal och nivåer för stavarspel, kan inte använda en arcane fokus, etc). Jag skulle också lämna domänstavlarna som du får för "gratis" enligt Horizon Walker archetype as-is.

Eftersom jag kommer att lära mig guiden, kan det också vara mer meningsfullt att använda INT som min spellcasting-stat istället för WIS, men jag kommer att fråga om det i en separat fråga (följaktligen för denna fråga, anta bara att jag " m använder fortfarande WIS).

Min fråga är: Vilka effekter har en Ranger med hjälp av guiden stavningslista? Hur påverkar Ranger tillgång till, säg, fireball påverka balans? Om detta övermanas, skulle det begränsa tillgången till vissa skolor (a la Eldritch Knights och Arcane Tricksters) för att balansera saker?

Extra detaljer

Jag överväger multiclassing till Wizard, men bestämde mig för att jag inte verkligen ville göra det. DM är inte så angelägen om multiclassing, åtminstone inte i detta spel som. Även om han är en långspelare, det är hans första gången DMing och han vill inte hantera multiclassing. Det är därför jag vill ha lite säkerhetskopiering för att övertyga honom om den här tanken på mig. Han har redan låt någon spela UA "Revised Ranger", så det verkar bara vara multiclassing han inte gillar.

Det är inte min avsikt att göra min Ranger överstyrd, eller till och med mer kraftfull än standard Ranger. Mitt kärnproblem är att jag inte tycker att "natur-y" stavar passar honom, medan bultar skulle vara intresserade av extraplanära hot. I synnerhet hade jag personligen planerat att ta för det mesta förändrings- och klagomål som jag tycker skulle passa honom bättre från ett mer smakfullt rollspelsperspektiv, istället för att bara välja de typiska "kraftfulla" stavarna som fireball etc.

    
uppsättning NathanS 01.08.2018 11:08

4 svar

19

DMG har en Workshop-sektion för att anpassa ditt spel, och en av avsnittet är på "Ändra stavningslistor". Det står (bland annat) att:

Modifying a class's spell list usually has little effect on a character's power but can change the flavor of a class significantly.

Så det borde inte finnas några problem att göra detta från ett kraftperspektiv och att ändra smak verkar vara exakt vad du söker efter.

Du kan hitta det här avsnittet på sidan 287 i DMG.

    
svaret ges 01.08.2018 11:27
9

Andra gav rimliga svar som förklarar att det här är antagligen ok. Så låt mig presentera en lite annorlunda synvinkel.

Tänk på guiderna

Om du har en trollkarl i din fest, kanske de känner sig lite mindre unika. Självklart skulle du inte stiga på deras höga nivåer eller ha nästan lika många slitsar, men alla dessa smutsiga verktyg stavar? Plötsligt är trollkarlen inte nödvändig för dem. Och det är hela sin sak, de har den bästa spellistan, inte mycket annat (jag menar inte att det inte räcker med dem), karaktäriseringsvis.

För att minska detta problem (redan mindre, jag erkänner), kanske du vill konsultera din trollkarl (om du har eller kommer att ha någon) eller till och med de andra hjulen, och komma med stavar / skolor som inte gör överlappa för mycket.

    
svaret ges 01.08.2018 15:55
5

Detta kommer inte att göra Rangers overpowered

Rangers är svaga

Ranger är kanske den svagaste klassen i strid, särskilt Beastmasters. De från XGtE är lite bättre, men de får inte många kamprelaterade funktioner efter Extra Attack, åtminstone inte på nivån av Extra Attack 2 of Fighters eller Improved Divine Smite of Paladins.

Trollkarlar får de bästa stavningarna i spelet

Medan det finns några fantastiska stavar som trollkarlar inte kan använda, har de det bästa och största urvalet av stunder, varav många inte ens kan användas av trollkarlar. Det här är förståeligt, de får inte många klassfunktioner utöver deras stavar.

Av denna anledning får du guiden till andra klasser kan överföras.

Slutsats

Kombinationen av de två ovanstående innebär att Rangers blir starkare med denna förändring, men inte övermanad.

    
svaret ges 01.08.2018 15:03
0

Detta kommer sannolikt att väsentligt försvaga rangeringen

Hunters Mark är mycket nära en klassfunktion - det tar din koncentrationsplats, ger dig extra skada på flera attacker per runda (vanligtvis tre, med någon av olika prestationsalternativ) och kan vara väsentligen hela dagen med relativt begränsade investering av stavningsplatser. Att förlora den stavningen av sig själv är en anmärkningsvärd träff.

Många av trollkarlens stavar handlar om direkt skada eller andra direktkampapplikationer. Varje åtgärd där du kastar runt en stavning så är en åtgärd där du inte säger att du väljer Attack. Rangerens grundläggande attack (särskilt med Hunter's Mark läggs till i och rimligt utvalda fester) är en betydande mängd skador att ge upp - ganska mycket mer än de cantrips som trollkarlen skulle använda i hans icke-spell-slot-turneringar.

Bara för perspektiv, på åttonde nivån, har Ranger fortfarande bara tillgång till 2: a nivåens spells (3: e nivå kommer online på 9: e). En av trollkarlens andra nivå stavningsattacker är Scorching Ray, vilket genererar tre varierade stavningsattacker (int-baserade) för 2d6 brandskador vardera (6-36 totalt). Alternativt har du surt pil, vilket genererar en attack, vilket gör totalt 6d4 skador på en träff eller effektivt 2d4 på en miss (6-24 / 2-8).

En ljuskryssare på den nivån, som har korsbågsexpertens prestation och som för närvarande håller jägars stenbrott, kan generera tre attacker per runda 2d6 + (fingerfärdighetsmodifierare) skada mot deras stenbrottsmål (släppa till två attacker per runda på dessa vändningar när stenbrottet faller och de måste byta mål). Med en dex på 18, det är 18-48 på varv där de får alla tre träffarna, 12-32 på varv där deras bonusåtgärd tas. Också, de kommer sannolikt att vara mer exakta, av olika skäl. Sedan, nästa tur utan att spendera en stavningsplats, kan de göra det igen.

Nu är det inte hela historien. Trollkarlen har ett anständigt antal icke skadliga stavar (håll person?) Och 8: e nivå är en särskilt dålig nivå av matchupen (efter extra attack och två ASIs, innan tredje nivåer). Fortfarande, "tillbringar en högspaltig spellplats för turnen och ändå inte kan fortsätta" är ganska dålig, och det tar inte hänsyn till möjligheterna för magiska vapen, maxxed dex (variant human) eller de sannolika skillnaderna i attack rulle.

    
svaret ges 31.01.2019 16:34