Did Superman återfår någonsin hans minnen av hans Legion-äventyr med Supergirl?

4

Jag har nyligen tagit upp ett antal frågor av Adventure Comics från 1960-talet som skildrar äventyren av Super Heroes Legion. I några av dem är både Superboy och Supergirl medlemmar samtidigt, vilket fick mig att tänka på den försvunna historien om hur det var möjligt.

Enligt tidens kanon reste Supergirl ibland till 30-talet från sin tid - det vill säga den verkliga tiden som historierna publicerades - för att arbeta med legionen. Superboy gjorde detsamma, men han reste från sin egen tid, vilket var (jag antar) 15-20 år före Supergirl, eftersom Superboy i den tiden var Superman själv som en pojke. För att förhindra att Superboy känner till detaljer om sin egen framtid - i synnerhet och uppenbarligen Supergirls existens, som han ursprungligen inte kände till förrän han träffade henne som vuxen - infördes ett posthypnotiskt förslag i honom som orsakade honom glöm allt kunskap om sin egen framtid varje gång han återvände till det förflutna. Puh!

(Jag hade för övrigt troddat att den person som ansvarar för hypnosen var den telepatiska Saturnic Girl, men när jag undersökte denna fråga fann jag att det var uppenbarligen Supergirl själv, på något sätt.)

Så, vad jag undrar, är om Superman någonsin avbildades för att återfå sina minnen om att gå med Supergirl som barn. Om så är fallet, i vilken komisk?

"Realistiskt" (heh) verkar det knappast troligt att han kunde ha varit kvar för evigt okunnig, eftersom det där scenariot kräver att han aldrig märker Supergirls resor till framtiden, och hon nämner dem aldrig för honom. Dessutom verkar det inte längre vara nödvändigt för honom att förbli okunnig om sin framtid, för när han blir storman blir han i sin egen framtid. Men jag letar efter en tydlig bild av att hans minnen återställs.

I Alan Moores klassiska berättelse Vad som händer med morgondagen? , som ligger i slutet av förekrisens kontinuitet, besöks Superman av medlemmar av den tidskrävande legionen, bland annat Supergirl, och han är otrogen av hennes närvaro. (Tja, jag antar att det var lite, eftersom Supergirl i sin egen tid nyligen förgick i krisen på oändliga jordar.) Den här historien innebär att han återfick sina minnen på en viss tidpunkt, men eftersom historien är en "imaginär saga, "detta verkar inte mycket avgörande. Och i alla fall vill jag veta om restaureringen någonsin uttryckligen avbildades.

    
uppsättning Sean 01.01.2018 21:53

1 svar

3

Eftersom hela syftet med "posthypnotiska förslaget" var att hålla Superboy från att lära sig något om sitt framtida liv, var implikationen att som sådana minnen inte längre kunde göra det, skulle han komma ihåg dem. Men jag tror inte att det någonsin uttryckligen anges. Jag tror att Superman var mer än en liten fasad av Supergirl som kom upp med legionen i "Vad som än hände med morgondagen". Han tycks tugga Brainiac 5 ut i den här panelen.

Brainiac 5 svarar att Superman, från hans vuxna perspektiv, utan tvekan vet fakta om deras terminer också. För att köra punkten hem visar en senare panel Invisible Kid, som Superman skulle veta att ha blivit dödad senare slåss mot Validus. (Tyvärr, tidresor spelar häll med tider.)

    
svaret ges 01.01.2018 22:10