Vad om jag inte vet mitt tidigare visumnummer för den indiska e-turist visumansökan?

3

Jag har varit i Indien förut, men har sedan förnyat mitt pass så har ingen rekord av tidigare visumuppgifter. Vad gör man om att fylla i den här frågan online? Jag är fransk och vi får inte hålla gamla pass.

    
uppsättning david 26.11.2013 10:02

1 svar

6

I motsats till vad hedervärd @uncovery föreslog, skulle jag inte rekommendera att du inte har varit där. Etik åt sidan, Indien granskar visumansökningar noggrant (de verkar vara rädda för personer med pakistanskt ursprung), så din felaktiga information kommer sannolikt att avslöjas.

Observera att indiska viseringsansökningsformuläret kräver mycket information som inte kommer att förändras (till exempel dina föräldrars namn och födelseplatser), så det är ganska enkelt för dem att matcha dig i en dator.

Vad jag föreslår att göra är att:

  • Ange korrekt att du har blivit utfärdad visum före och varit i Indien.
  • Ange "Ja. Se bilaga 1" i "Har du någonsin besökt Indien?" fråga.
  • Lägg till ett dokument med titeln "Bilaga 1" där du förklarar att ditt tidigare pass med indiska visum och reseinformation inte returneras till dig, och sålunda har du inte dessa uppgifter. Ange det år där du har utfärdats en visum, och ett år när du besöker, om du kommer ihåg det. Detta borde vara tillräckligt.
  • svaret ges 08.12.2016 05:57