En lista över tidigare och nuvarande programvärdar

"The Today Show" är NBC: s populära morgonpratprogram och nyhetsprogram. Medan showen nu bara är känd som "Idag" har den varit i luften sedan början av 1950-talet. Under årtiondena har denna show blivit startpunkten för många nyhetsankares karriärer, bekanta ansikten som hälsar oss varje morgon.

Du känner antagligen namnet Matt Lauer och kanske kommer ihåg hans engångsmedvärd Katie Couric som stod bakom ankarbordet i 15 år. Ändå visste du att den framstående listan över "Today" -värdar inkluderar Barbara Walters, Tom Brokaw och Bryant Gumbel?

Låt oss ta en titt på showens många medvärdar och hur de har kommit och gått.

Dave garroway (1952 till 1961)

Dave Garroway var den ursprungliga värden för "The Today Show" 1952. New York-individen var en sida på NBC och arbetade sig upp genom en serie positioner på TV- och radiostationer över hela landet. Han blev känd som "Roving Announcer" och kunde alltid hitta en historia.

1951 var han värd för en sort-show med titeln "Garroway at Large." Populariteten för den showen ledde till att NBC-president Pat Weaver anställde Garroway som värd för hans nya underhållning / nyhetsprogram. När "Today" lanserades panorerades det av kritiker, men Garroways enkla stil vann över publiken och så småningom också kritiker.

Efter nästan tio år på programmet - och medan han i hemlighet kämpade mot depression - sa Garroway adjö 10 och sa att han ville spendera mer tid med sina barn.

John kansler (1961 till 1962)

John Chancellor var en sann nyhetsman och den populära värden för "NBC Nightly News." När Garroway avgick från "Idag" ombades kansler att gå in.

Kansler gick med på att prova, men han hade aldrig kontakt med publiken och kände sig obekväm i rollen som en lättsam värd. Han bad om att bli befriad från sitt kontrakt och NBC gick med på det. Kansler lämnade "Idag" 14 månader efter att han började.

Hugh downs (1962 till 1971)

Chancellor ersattes av Akron, Hugh Downs, Ohio, som hade gjort sig ett namn som nyhetsankare, författare, spelshowvärd, musikkompositör och så mycket mer. Downs ansågs vara en av "dagens" mest populära värdar och valde att lämna efter nästan 10 år på showen.

Frank mcgee (1971 till 1974)

Frank McGee var en seriös nyhetsjournalist och, efter att ha tagit ledningen för "The Today Show" 1971, styrde han showen i samma riktning.

McGee insisterade på att öppna och stänga showen ensam - möjligen för att han hotades av den kommande journalisten Barbara Walters, som varit en del av "Today" sedan 1961. Så hotad av Walters, insisterade McGee också på att be gästerna först tre frågor i en intervju innan Walters kunde delta.

McGee lämnade "Today" 1974 efter att ha förlorat sin kamp mot bencancer.

Barbara Walters (1974 till 1976)

Efter McGees för tidiga avresa utnämnde NBC slutligen Barbara Walters som medvärd för "Today", vilket gjorde henne till den första kvinnliga medvärd för programmet. Walters agerade redan i egenskapen i flera år tidigare.

Walters lämnade 1976 för att förankra "ABC Evening News".

Jim Hartz (1974 till 1976)

Oklahoma-infödda Jim Hartz tog sig igenom en serie sändningsroller innan han blev ankaret för senkvällsnyheterna på WNBC i New York. Därifrån bad nätverket honom att gå med i Barbara Walters som medvärd för "The Today Show".

Hartz fastnade i showen i två år innan Walters lämnade och NBC bestämde sig för att se över programmet.

Tom brokaw (1976 till 1981)

Idag är han mest känd som det tidigare ankaren för "NBC Nightly News" och författare till "The Greatest Generation." Ändå blev Tom Brokaw ett känt namn som värd för "Today" tillsammans med Jane Pauley i slutet av 1970-talet och början av 80-talet.

Brokaw lämnade till när han blev ombedd att förankra "Nightly News".

Jane Pauley (1976 till 1989)

På ett sätt introducerade Jane Pauley tittarna till den moderna eran "Today." Det var med henne och Brokaw som ett populärt par medvärdar - en man, en kvinna - skulle förankra morgonnyhetsprogrammet och handla intervjuer och rubriker lika. Pauley blev oerhört populär som "Today" co-host, tillsammans med Bryant Gumbel.

Efter mer än tio år på programmet sa Pauley att hon inte åtnjöt de svåra timmarna och förväntningarna i samband med programmen. Ryktet föreslog att NBC knuffade henne för att lämna så att de kunde ersätta henne med en yngre medvärd. 10 räckte det och Pauley tog farväl av showen.

Bryant gumbel (1982 till 1997)

Mycket av Bryant Gumbels stint på "Today" möttes med kontroverser. Redan innan han började fanns det en strid bland NBC-cheferna om Gumbel skulle vara rätt val. När allt kommer omkring var han bara en sportreporter och en hård nyhetsjournalist kan vara en bättre ersättare för Tom Brokaw.

Gumbel vann över dagen och vann snabbt också publiken. Han blev den första afroamerikan som var värd för morgonprogrammet.

Det tog lite tid för Gumbel och Pauley att hitta en rytm som fungerade bra, men så småningom klickade duon. Tillsammans gjorde de "Today" till det populära programmet det är idag, med plats nummer ett från "Good Morning America".

Gumbel lämnade "Idag" inte långt efter att ett internt memo cirkulerade där Gumbel grumlade om hur Idag hanterades. I det tog han några skott på sina medvärdar och kollegor, särskilt Willard Scott.

Deborah norville (1990 till 1991)

Deborah Norville ersatte Jane Pauley som medvärd för "Today" 1990, men hennes utnämning möttes med kontrovers. Många spekulerade i att Norville valdes helt enkelt för att hon var yngre och sötare än Pauley. Det kan ha påverkat betyg, eftersom "Today" sjönk till andra plats efter "GMA."

Nervösa, NBC-chefer dödade Norville efter mindre än ett år i luften. Norville säger att NBC sparkade henne medan hon var på mammaledighet, vilket gav henne liten chans att säga adjö till sin publik och kollegor. Norville fortsatte med att vara värd för "Inside Edition".

Katie couric (1991 till 2006)

Katie Couric var förmodligen den mest populära medvärd för "Today" genom sin historia. Hon gick med i "Today" som co-host 1991 efter att ha tjänat som en nationell politisk korrespondent. Couric, tillsammans med Bryant Gumbel och Matt Lauer, byggde en "Today Show" juggernaut som höll "GMA" i schack i mer än 16 år.

Medan han var värd skulle Couric ibland ersätta Tom Brokaw som ankare för "NBC Nightly News." Senare skulle hon erbjudas möjligheten att förankra "CBS Evening News". Med tanke på möjligheten att försvinna, tog Couric positionen och lämnade "Today" 2006.

Matt Lauer (1997 till 2017)

Efter Gumbels avgång utnämndes "Dagens" nyhetsankare, Matt Lauer, till programvärd för showen. Lauer och Couric klickade nästan direkt och blev det mest kraftfulla medvärdsteamet i showens historia. Med 20 år på showen blev Lauer det moderna ansiktet på "Today" och såg fyra medvärdar komma och gå.

Rykten om att Lauer var avgörande för Ann Currys avgång ledde till att antalet tittare minskade. Efter anklagelser om hans olämpliga sexuella beteende gentemot en kollega avslutades Laurers kontrakt av NBC den 29 november 2017.

Meredith vieira (2006 till 2011)

Veterannyhetskvinnan Meredith Vieira ersatte den populära co-värd Katie Couric 2006. Tidigare fungerade Vieira som moderator på ABC: s "The View", skapad av före detta "Today" medvärd Barbara Walters. Vieira blev en populär medvärd men valde att lämna programmet 2011 för att tillbringa mer tid med sin sjuka man.

Ann curry (2011 till 2012)

Ann Curry efterträdde Vieira som medvärd, efter att ha tagit Lauers plats som nyhetsankare 1997. Curry ombads att lämna "Today" som medvärd efter mindre än ett år.

Berättelserna om kändisskvaller rörde sig och lämnade några att anta att hon blev avskedad på grund av fallande betyg och spänning med Lauer. Curry var kvar hos nätverket som internationell korrespondent tills han slutligen lämnade 2015.

Savannah guthrie (2012 till nu)

Savannah Guthrie, en 40-årig journalist som tidigare tjänstgjorde som medvärd för showens tredje timme, utsågs till medvärd en dag efter Currys avgång.

Det verkar som om Guthrie har varit bra för showens betyg. Hon kallas ofta spunky och sympatisk, allt de tidiga morgon tittarna vill ha. Även om betyg på morgonnyheterna överlag inte har varit vad de en gång var, förblir "Idag" en omvänd kamp om betyg med "GMA."

Hoda kotb (2017 till nu)

Hoda Kotb är en amerikansk sändningsjournalist av egyptisk härkomst, som började sitt arbete med "Today" under den fjärde timmen tillsammans med Kathie Lee Gifford 2008. I mars 2017 lades hon till som en tredje medankare i programmet. Efter att Lauer avskedades anslöt sig Kotb sig till Guthrie som tillfällig värd och den 2 januari 2018 utnämndes hon till den officiella medvärd, första gången i "Today": s historia att två kvinnor har delat ordföranden.