Punishment för att inte imponera på berättelsens gud? [stängd]

5

Under nästa session dyker mina spelare in i ett gammalt tempel av Hlal, The Dragon God of Storytelling . Där hoppas de kunna hitta det gamla biblioteket av underbara berättelser och förhoppningsvis sätt att återuppliva sin fallna kamrat.

Naturligtvis är templet (bland olika andra faror) skyddat mot människor som försöker komma in i biblioteket av avdelningar och gåtor. En av de första utmaningarna för att komma in blir det som kallas "offra själen", vilket i detta fall är mer av ett skämt än en själ som offrar.

Målet med det här pusslet är att "presentera" en berättelse till en bokhylla för att kunna avancera. (Det finns några krav, som det måste vara en ny historia, gifter måste ha skrivit det, de kan inte behålla en kopia, och det måste vara minst anständigt, eftersom du ger berättelsen till en gud )

Hur som helst; Ett av de möjliga resultaten är givetvis att de skruvas upp och antingen gåva något hemskt, inte ta reda på kraven från pusset, eller enkelt försöka sparka i dörren.

Om något av dessa saker händer, vill jag att rummet ska slå dem med en passande förbannelse, men det är där jag fastnar. Vilken form av förbannelse påför du människor som misslyckas med att imponera på Storytellings gud?

Några av de saker jag vill ha:

  • Det borde vara intressant (förlora en nivåskada, men det kommer snabbt att glömmas)
  • Det ska inte vara irriterande (tvingad talar i rim är passande, men det blir också irriterande riktigt snabbt. De kommer nog inte att kunna bota det ett tag)
  • Det borde slå alla ganska rättvist (att tappa Charisma-poängen kanske passar något, men kommer ojämnt på Bard)
  • Det behöver inte behöva en mekanisk del (rollspel bara låter bra), men om det är mekaniskt behöver det fungera för en 4: e D-D-parti.
uppsättning Erik 19.01.2015 23:28

2 svar

1

En idé beror på hur robust din inställnings historia är och om dina spelare är engagerade i det. Har det kända legender som dina spelare är bekanta med? Sätt karaktärerna i en (illusionär / orealistisk) mini-quest där de inte är själva, snarare är kända karaktärer från historien. Målet är inte att "vinna" utan att spela upp historien, kanske med ett stort offer, etc. Det kräver att de inser att de är i en historia och identifierar vilken den är och hur den ska sluta.

Ett annat koncept skulle kunna vara att ha bards och storytellers som får inspiration från Hlal att drömma om datorerna och hitta sina exploater och misslyckanden gemensam kunskap när de återvänder till civilisationen, med början med deras fumblehanded approach till detta. Det borde inspirera dem till heroiska idealer och ge dem ultimat den höga berömmelsen, som visar dem kraften i berättelser. Vilket förhöjer domänen av en gudomlighet av berättelser.

    
svaret ges 20.01.2015 00:44
0

Du kan alltid få Gud att förbjuda dem att leva en berättelse som är värd att berätta för honom så whacky saker händer alltid även när de försöker att gå om saker på en smart och / eller vardaglig väg. En sådan förbannelse kan tvinga dem att göra viljan sparar för att inte följa deras tvång. Det kan också vara så enkelt att de måste lösa sitt nästa problem utan våld, men kan välsigna dem med en semi-permanent "fri rörlighet" för att göra det.

    
svaret ges 20.01.2015 00:21