Varför vill jag ha en hårdrock resväska (för flygresor)?

31

Jag ska köpa en resväska (något som jag inte gör ofta). Jag har bara någonsin haft tygskal i stället för hårda skal, och jag är nästan säker på att jag ska köpa igen, men jag undrade - varför köpa en hårdrock resväska? Jag menar att vissa webbplatser säger att det bättre skyddar vad som är inne, men saken är att själva fallet kommer att hänga mot vad som är inne - så du verkar vara handelsskydd mot tryck för skydd mot att kastas runt; och jag skulle tro att den senare är viktigare.

Finns det några betydande fördelar med hårda skalkassar som jag ignorerar (och kan ändra mig)? Och - är mitt resonemang om att skydda innehållet korrekt eller saknar jag något?

    
uppsättning einpoklum 01.03.2017 11:32

7 svar

22

Att ignorera saker som estetik, personlig smak, etc, det är mer eller mindre vad du sa:

you seem to be trading protection against pressure for protection against being thrown around

... men självklart kan du mildra förlusten av skydd mot att kastas runt genom att packa strategiskt för att fylla utrymmet och använda mjuka föremål för att skydda ömtåliga föremål (t ex klä kläder runt saker, kila saker på plats, fylla luckor) .

Hårda fall kan ge en fördel när ditt bagage innehåller bräckliga / ihåliga föremål som skulle klämma eller krossa sig själva om tyngd är staplad på dem i ett mjukt fodral. Till exempel gick jag med ett hårt fall när jag transporterade ett ovanligt format musikinstrument som inte passade några ordentligt utformade touring-grade hårda fall - men jag har använt mjuka fall (ryggsäckar, sportkläder, tygväskor) nästan alla andra gånger, med vanligt bagage som kläder, böcker, flaskor inslagna i kläder, etc.

Lita inte på hårda skal bara, men som folk har sagt i kommentarer tenderar hårda skalfall att vara ganska tunna och spetsiga och spricka besvikelse ofta. Jag skulle rekommendera att vidta ytterligare försiktighetsåtgärder. Till exempel var mitt bräckliga musikinstrument:

  • Inslag i kläder för att minska rörligheten och skydda den om det rasade runt
  • Fylla en ganska robust kartong
  • Med andra hårda föremål som är strategiskt placerade runt det för att fungera som strumpor, plus fler kläder för att stoppa förpackningens rattling i fallet.
  • Inne i ett hårt skal fall
  • Vilket fylldes tillräckligt fullt så att skalsidorna inte böjde sig eller spände mer än lite när vikt satts på dem (jag testade)
  • Som jag tänker som en sista försiktighetsåtgärd spolade jag sedan med den plastförpackning på flygplatsen (förmodligen fördubbling tjockleken på det spetsiga yttre skalet!)

Sammantaget fungerade det mycket bra. För att vara ärlig, med allt det kan det väl ha varit bra i ett mjukt fall också ... men det hårda skalet troligtvis hjälpte som en faktor bland många.

Vad gäller vattentätning kan det finnas en liten fördel, men bara en liten. En gång önskade jag att jag hade en väska med vattentäta sidor efter en resa i en oväntat vattentålig kanot i oväntat häftigt vatten, men även då var det bara de yttre kläderna som var lite fuktiga. Det skulle behöva vara nästan nedsänkt i vatten för att det ska suga igenom lager av kläder i ett tätt packat mjukt fodral, och de flesta skalfodral kan släppa in vatten i dragkedjan. Om vattentätning är ett stort problem är en bättre lösning att använda torrväskor < em> inuti vad som helst du använder, eller gör saken där du viklar väskan i plast på flygplatsen.

Under normala omständigheter är mjuka fall förmodligen lite föredragna eftersom de är lättare att kasta ut och mindre troligt att de skadas allvarligt / irreparabelt (t.ex. det är lättare att fixa eller lappa en tår eller utsträckt söm än ett hårt fall som knäckt efter faller).

    
svaret ges 01.03.2017 14:13
12

Säkerhet skulle vara en orsak, som kan ses på detta forum tråd när en skrupellös flygplatsanställd försökte verkligen svårt att komma in i påsen:

Jag tror inte att det finns någon softshell som skulle ha skyddat innehållet mot ett sådant försök.

En annan anledning skulle ta hand om själva väskan. En mina påsar utvecklade en gång en tårning från vad som tydligt slog på oljig asfalt. Jag hade turen att göra det hemma med det, och Eagle Creek fixade det (gratis eftersom EC har en garanti på så sätt, det är därför vi köper EC) men lika bra har väskan klarat det helt. Det finns skräckhistorier om andra resväskor eller böjda transportördelar som verkar som en kniv. Det tar en mycket mer att riva min Samsonite Firelite ifrån varandra än en softshell - även om den är tillverkad av så robusta material som 1000 denier Cordura-tyg som Red Oxx använder. Tidigare hade jag en pelikan 1620 som förmodligen kunde ha motstått allting direkt från en kärnstrejk (bilden är en pelikan 1514) men jag har skiljat det eftersom jag inte kan motivera vikten mot stabilitet och nu bara kolla på Firelite in. Det är robust nog för mig.

    
svaret ges 01.03.2017 20:30
7

Fördelen eller bristen på det är helt beroende av din förpackningspraxis. Vad tar du när du reser och hur mycket är ditt bagage varje resa.

Om du tar på dig kläder och ett enkelt toalettpaket, så finns det verkligen ingen fördel med en hård sidig resväska, förutom kanske någon vattentätning om duken inte är belagd med nylon.

Om du tar bräckliga flaskor med parfym eller några flaskor whisky att dricka dig själv i rummet, så kommer det extra skyddet av en hårdsidig resväska till nytta.

Från en fullhetssynpunkt är en hårdsidig resväska föremål för att saker kastas runt under hantering om det inte fylls helt med kläder och så vidare. Men om det här är viktigt eller inte, beror det på vad du packar och huruvida du delar upp din förpackning med saker som Förpackning kuber .

I slutändan finns inget singulärt svar. Du måste överväga vad du tar på dina resor, vilka souvenirer du kan köpa för att ta hem och hur ömtåliga alla dessa är. Köp sedan en väska som fungerar bäst för dina specifika behov, inte vad annonsörerna hävdar.

    
svaret ges 01.03.2017 14:31
4

Skydd för både saker och personer utanför.

Eftersom jag har ändrats för att uteslutande få kortsidiga resväskor har jag aldrig haft något föremål inuti resväskan skadad. Med de mjuka sidorna, var och en av fem eller så flygningar, skulle något åtminstone bli lite skadat eller flaskor kramas ut.

Den andra anledningen till att köpa ett hårdhänt fall är att göra det hårdare för hanterare att komma till dina saker. Det är skillnad, men det betyder inte att de inte kommer att bli människor som fortfarande får det. Observera att du måste titta på resväskor specifikt för det ändamålet om det är viktigt för dig. Om resväskan har blixtlås eller inbyggda TSA-lås, blir det inte svårt att öppna.

    
svaret ges 02.03.2017 02:30
3

Det kan inte bara skydda värdet för ömtåliga saker, men det kan ha skyddande värde för saker som inte uppskattar att krossas. Jag ägde en hardside (tyvärr var det en spinnare och hjulen överlevde inte det sista flyget) för att transportera paket av pulver. Det enda skydd som behövs är att hålla dem säkra mot att flytta runt. Allt behållaren kommer att överleva de kommer också att överleva. Men de går inte bra med en behållare som kan deformeras. När jag transporterade några i en softside-bag misslyckades flera paket. Mitt första försök i motsats hade ett par misslyckanden där jag inte tillräckligt säkerställde dem mot rörelse. Säker mot rörelse, ingen skada även när flygbolaget krossade hjulet.

    
svaret ges 02.03.2017 02:39
2

En annan vinkel då skydd:

Överensstämmelse med reglering och optimering.

Jag flyger ofta på resor där jag bara har bagage. Jag har en hårdrock resväska som precis är de maximala dimensionerna som får medföras. På så sätt kan jag klämma fast det maximala antalet saker inom tillåtna storlekar.

Om du försöker samma sak med en mjukpåse, börjar det förlora form och du riskerar att "det passar inte" och du måste betala extra avgifter.

    
svaret ges 02.03.2017 09:44
2

Det finns två typer av hårda väskor, som säljs eller åtminstone heter. Den lätta och de mer massiva icke lätta (?).

Den lätta typen är något av en hybrid - det är inte nylon men har fortfarande lite elasticitet. Det slås inte lätt, men det är inte kollisionssäkert.

Jag har erfarenhet av två typer av Delsey-fall, den lätta överlevde i mindre än ett år - det föll på hörnet under leveransen och stansades, det här skulle aldrig hända i andra slag. Den "riktiga" hårda överlevde i åratal, men var mycket tyngre.

    
svaret ges 02.03.2017 09:58