Does Karaktären av Jar-Jar Binks Ser ett verkligt syfte i Star Wars?

52

Jag frågar inte bara om en universums förklaring. Jag talar om en författares synvinkel eller någon som analyserar en film eller en skriftlig historia.

Jag har nyligen tittat på alla sex Star Wars-filmerna och den enda verkliga akten Jar Jar utförde var när han fyllde i Padme i senaten och stödde att ge nödlägen till Palpatine. Det här är inte en åtgärd som bara kom från Jar-Jar. Några av ett antal senatorer kunde ha blivit omslagen eller utpressad till att göra detta.

Han fungerar inte effektivt som en folie till andra tecken eftersom han är för extrem och inte direkt kontrasterar direkt med någon. (Och om han är en folie till Jedi, då har Qui-Gon att fungera som sin folie genom att ta sin tunga, bryter verkligen den möjligheten upp.)

Jag vet att han är den mest förskötta karaktären i Star Wars, så jag vill inte komma in i hattal eller någonting. Jag vill bara veta: Har Jar-Jar Binks karaktär något verkligt syfte i Star Wars?

    
uppsättning Tango 29.02.2012 19:12

9 svar

66

Jo, ja .. Men inte en som de flesta vuxna vill ha.

Lucas adresserar detta i en intervju med Newsnight-presentatören Kirsty Wark:

"There is a group of fans for the films that doesn't like comic sidekicks. They want the films to be tough like Terminator, and they get very upset and opinionated about anything that has anything to do with being childlike.
"The movies are for children but they don't want to admit that. In the first film they absolutely hated R2 and C3-PO. In the second film they didn't like Yoda and in the third one they hated the Ewoks... and now Jar Jar is getting accused of the same thing."

Han är en komisk sidospark. Problemet är, gjort för barn eller inte, filmens fanbase är vuxna, och de gillar inte dumma & komisk i vad de uppfattar som en seriös film. JarJar är tänkt att vara söt / underhållande för barnen som inte har sina intressen fångade av tomten.

    
svaret ges 29.02.2012 19:19
49

För att inte bestrida Lucas anledning att införa Jar Jar i franchisen spelar han faktiskt en viktig roll i Episode 1.

Jar Jar Binks bidrar till följande punkter:

 • Leder Obi-wan och Qui-Gon till Otoh Gunga som i sin tur visar dem en passage till Theed utan att strida mot droidhären. Något de uttryckte ett behov av att undvika.
 • Han avslöjar (eller åtminstone påminner) förekomsten av Gungan Grand Army till Amidala, från vilken hon kläcker sin plan för en allians.
 • Jar Jar leder efter att ha hittat Otoh Gunga öde (som de kunde ha gjort utan Jar Jar sedan Obi-wan och Qui-Gon tidigare hade besökt dem) till den hemliga heliga platsen där Gungans hade samlats.
 • Det är för ovanstående (minst 2 och 3) att han belönas med upphävande av förbud (förmodad) och titeln Bombad General; erkänner sin viktiga roll i alliansen.

  Till skillnad från # 1 (Obi-wan och Qui-Gon kan det lätt ha gjort det till Theed utan Otoh-omväg) och hans roll som proxyserator i episod 2 ledde hans utställning av Gunga till alliansen som var medverkande i seger på Naboo.

      
  svaret ges 09.03.2012 21:38
  36

  Även om jag personligen inte är Jar Jars största fan, passar han perfekt in i den allmänna Star Wars-bilden. Tänk på det, Star Wars handlar om individer (misfits?) Som vid första anblicken är otroliga vid första ögonblicket, vilket sparar dagen i slutet (jordbrukarens pojke (Luke), den galna grodan i träsken (Yoda), de fuzzy söta primitiva teddiesna (Ewoks ), den unga slaven som arbetar på en skräpgård (Anakin), den klumpiga gungan som verkar oanvändbar (Jar-Jar)).

  Alla dessa (och förmodligen glömde några) karaktärer tjänar några viktiga viktiga prestationer som följer planerna för den sida som publiken för närvarande skulle tycka om. Om du frågar varför (eller tvivlar på att) Jar-Jar är viktigt kan du lika enkelt tillämpa den resonemanget för de andra karaktärerna.

      
  svaret ges 29.02.2012 21:14
  8

  Utöver hans komiska lättnad, nämnd av K-H-W, spelar Jar-Jar en viktig roll i den andra filmen; Som Amidalas assistent har han befogenhet att agera i sin plats när hon måste gömma sig, och sedan manipuleras han av Palpatine och hans byråkrater för att föreslå det som Amidala inte ville ha hänt. mer makt i kanslerens händer. Detta kan ha förutsetts av Palpatine; genom att tvinga Padme, en senator som motsätter sig sina insatser, att gå till marken för att undvika mordförsök, kan han bryta dödläget i senaten till hans fördel.

      
  svaret ges 29.02.2012 19:28
  4

  Jag tror att han skulle vara en karaktär som publiken kunde känna igen när plotpunkten "nödbefogenheter" kom fram men inte ett tecken som publiken tyckte om. På det sättet kan vi hata honom för hela "akutmaktens" bit, men inte bara få honom att vara en super obskurlig bakgrundskaraktär som la den Techno Union killen och hans ena linje som bara är halv förståelig.

      
  svaret ges 30.07.2014 17:28
  3

  Såsom jag ser det, markerar Jar Jar verkligen Jedi-arten, för att han, trots att han är förvisad, orsakar problem (men vanligtvis mindre i den första filmen) och är irriterande, tolererar Qui-gon honom.

  Jag kan säga att det är ett liknande fall med Anakin: han var en Jedi som älskade och älskade Amidala innan blev Sith Lord Darth Vader. Jag tror att de flesta skulle vara överens om att Darth Vader inte skulle tolerera något av det, och verkligen betonade skillnaden före och efter.

      
  svaret ges 21.04.2015 11:44
  1

  Det här svaret är i stor utsträckning gissning från min del, och utan tvekan andra har olika synpunkter. Jag håller med svaret, eftersom han är en karaktär för barnens njutning, och folk hatar honom av samma skäl som de hatade de andra barnens tecken.

  Men här är mina tankar.

  Jar-Jar är en dåre. En buffoon. Han är en klumpig, dum feg och värre, han är från en ras av soldater och krigare. Inte konstigt att de förbannade honom. Han har tur att de låter honom leva. Hans enda rädda nåd är att han inte är skadlig på något sätt. Du kan vara kompisar med honom. Även om han är beviljad, är han den kompis som du håller dig borta från vad som helst brytbart eller skarpt.

  Under episod 1 har gungans mycket liten kraft på Naboo. De håller sig till sina undervattensstäder och hemliga gömställen. Men i slutet är en ny vänskap smidd mellan människor och gungans. När vi når episod 2, kan vi se att de har en ganska mer politisk klyftning. Naboo har två senatorer. En människa, en gungan. Varför Jar-jar, då? Varför inte Boss Nass? Han är verkligen en stark och populär ledare bland gungansna. Min gissning är att Padme tryckte på honom. Hon är inte en dum kvinna, och är en ganska smart politiker. Hon visste att Jar-Jar hade blivit populär efter att ha blivit en general vid Slaget vid Naboo. Hon kände honom också för den dåre han var. Han hade ingen kunskap om galaktisk politik, och var patetiskt ivriga att behaga. Med honom som senator skulle Padme effektivt ha två röster. Detta låter lite manipulerande för Padme som vi känner henne, men hon var drottning och senare senator. Hennes mål var alltid ädla, men hon visste hur man spelade det politiska spelet. (Enligt Wookiepedia var det Palpatine som gjorde honom Senator, men jag ser inte Padme motsatsen. Det var från en komiker, hur som helst. Mycket Extended Universe.) När vi kommer till klonkrigen använder Palpatine Jar-Jar för att tala om att ge Palpatine akutmakt. Titta på Jar-Jar i det talet. Han har ingen aning om vad han gör. Han pratar om ett tal Palpatine skrev utan tvekan, då senaten utbrott i applåder står han där med ett stort dumt glatt leende, som om han tänkte: "Theysa gillar mig! Mesa Big Bombad Senator! Mesa får applåder!"

  Hans roll är att vara en dåre. En ofarlig idiot, först. En lycklig idiot. Och äntligen en dåre som används av mer intelligenta män för att hjälpa till med att få ner regeringen.

  Bara mina tankar.

      
  svaret ges 22.04.2015 01:49
  1

  Eftersom klonkrigen är kanon, finns hans verksamhet där också kanon. Han var direkt ansvarig för fångsten av Viceroy Gunray. Detta var självklart ganska dumt.

      
  svaret ges 05.12.2014 04:36
  -3

  Det är helt enkelt min åsikt att Jar Jar var ett försök att ta tillbaka en karaktärstyp som Chewbacca passar in i originalet. Jar-Jar bara aldrig fångas på som Chewie.

      
  svaret ges 05.09.2012 02:42