Varför är min espresso salt?

8

Vi har en snygg espressomaskin i vårt kontorskök. (Det är uppenbarligen det slag de använde i Starbucks-butikerna innan de bytte till ett mer automatiserat "point-and-click" -system.) Jag var utbildad på hur man använder maskinen av en gammal proffs och har framgångsrikt gjort läckra koppar espresso i några månader.

På senare tid smakar min espresso klart salt.

Jag har inte förändrat processen alls. Det har hänt på några separata dagar, med många andra som använder maskinen, så jag tvivlar på att det är en fråga som rör ämnet som används för att rengöra maskinen (eftersom jag tror att det skulle ha blivit utspolat mellan mina försök). Jag har inte hört några andra klagomål från de 50 (eller så) andra som använder samma bönor, kvarn och espressomaskin.

Det är ett mysterium för mig, men salt kaffe är grovt, så det är ett mysterium som behöver lösas. (Min teori är att jag oändligt har förändrat min metod på ett litet sätt som jag inte har märkt, och det har ändrat smaken på min espresso. Jag vet bara inte vad den förändringen var!)

Redigera : Jag hade en tanke: I morse gjorde jag en kopp som var salt nog att jag inte ville dricka det alls. Jag hällde ut det och gjorde en annan från den andra korgen på samma maskin. Det var salt, men drickbart. Potentiell ledtråd?

'nother edit : I går var mitt kaffe mindre salt. Den enda skillnaden i min metod var att jag sköljer korgen för långt längre än jag brukar göra. Det smakade fortfarande lite (i salt riktning), men inte så illa som tidigare koppar.

    
uppsättning hairboat 28.09.2011 18:44

9 svar

6

Det kan helt enkelt vara att det är en gustatorisk illusion! Se mitt svar till den här relaterade frågan för mer förklaring.

Redigera :

Här är en sammanfattning av relevant information (om du inte vill följa länkarna):

Mänskliga smakreceptorer reagerar inte bara på hur mycket aktuellt salt det finns i en mat eller dryck; våra upplevda smaker är en sammansmältning av både våra gustatory och luktsinne. Med andra ord kan lukten av en mat eller dryck påverka hur det smakar !

Det finns många studier som föreslå livsmedel med vissa lukt kan uppfattas så mycket saltigare än de faktiskt är. Kaffe har en bra mängd olja, det är ännu mer tjockt om du lägger till grädde och andra studier tyder på att hög fetthalt kan också öka upplevd salthet.

    
svaret ges 29.09.2011 14:44
3

Det är möjligt att någon har manipulerat med kaffet genom att tillsätta salt. Vissa föredrar att lägga salt till starkt kaffe (som espresso) för att minska bitterheten. Om denna hypotetiska kaffesalter av misstag lagt till för mycket för vissa satser men inte alla, kan det förklara varför ingen annan har klagat och varför den andra korg inte var så salt.

    
svaret ges 30.09.2011 09:39
2

Den här frågan ställdes om för mer än ett år sedan, så jag vet inte om du har hittat orsaken till den salta smaken.

Jag svarar på att jag alltid får salt smak espresso om utvinningstiden är för lång; vanligtvis när jag maler mina bönor för bra.

Du hävdade att du inte hade förändrat processen alls. Skulle det kunna bero på skillnader i väder de dagar? Är det möjligt att din maskin brygger alltid samma mängd espresso samtidigt eftersom det automatiskt justerar trycket? (minens gör det inte, så jag ser helt och hållet skillnader i utvinningstiden om jag ändrar det manipulerade trycket eller slipningsfinheten)

Redigera

Jag läste min maskinens instruktionsmanual och fann det i F.A.Q.s :

Q: Utvinningen verkar för långsam, något droppig och ger inte en stadig hällning. Det kan till och med smaka salt.

A: Detta är en långsam extraktion och det kan orsakas av flera faktorer:

  • Du kan ha doserat i för mycket kaffe.
  • Slipinställningen kan vara för bra, vilket kräver en grovare grind av kaffe för att tillåta vattenflöde.
  • Patronen kan vara nära eller st i slutet av sitt tryck. (Prova funktionen skotträknare!)
  • I sällsynta fall kommer trycktrycket att ändra flödeshastigheten. Var försiktig att du inte tämpar för hårt. Använd en toalettskala och en manipulering för att testa hur hårt du trycker ner kaffebädden.

(Obs! De sista 2 faktorerna finns inte i webbversionen, men i min utskrivna).

    
svaret ges 09.11.2012 22:07
1

Vilken typ av vatten gör du med kaffet? Kran? Mineral? Det påverkar dramatiskt smaken av kaffe. Drick det vatten du gör kaffe med (om möjligt) för att se om du får någon salt smak.

Har någon annan provat kaffe från samma kopp som du dricker?

    
svaret ges 29.09.2011 11:13
1

Rengöringsprocessen för många kaffemaskiner har ett steg att köra saltvatten genom det. Det kan vara så att någon glömde att köra clearwater efter att ha tagit bort saltheten av att de lät det sitta vid detta stadium för länge och lite salt kristalliseras inuti. En annan möjlighet är att salt skulle kunna tillsättas för att hjälpa till med bitterheten av kaffe som Fambida sa. Mina sista tankar skulle vara att bönorna förändrade din metod eller det eftersom du är så säker på att den är salt nu när du märker det mer än tidigare.

    
svaret ges 18.04.2018 00:06
0

Jag vet inte om detta har besvarats, men du kanske vill spola maskinen med avkalkare. Det måste göras så ofta.

    
svaret ges 08.08.2014 16:37
0

Jag har märkt att mitt senaste parti kaffe verkar smaka salt, särskilt på vänster sida av min mun! Otroligt verkar den salta smaken komma från en viss tand! Det har inget sätt att saltet har kommit in i kaffet eller kvarnen, det har faktiskt smakat salt från elkvarnen och handkvarnen, så jag tror inte det är ett problem. Jag har tagit ögondroppar som innehåller antibiotika denna vecka i mitt vänstra öga - det kan vara en orsak, men jag är ganska säker på att den salta smaken började före ögoninfektionen! Hoppas att jag inte har skadat mina smakprov på något sätt. Kanske är nästa parti kaffe inte lika illa.

    
svaret ges 21.04.2017 07:03
0

Hade du tagit några avkallingar? Om jag tar en Lemsip (innehåller fenylefrinhydroklorid) gör min kaffesmak mycket salt. Tog mig år för att räkna ut det!

    
svaret ges 02.11.2018 16:25
-1

Sinusproblem kan orsaka en salig smak. Tidigt på dagen skulle det vara värre än efter att du har varit vertikalt ett tag

    
svaret ges 14.04.2018 16:59
Senaste kommentarerna

Är det gift? Ok. Jag vill bara veta............................................. .................................................. .... -------------------- Det är bättre än detta ... vänta ......... Bra låt mig veta hur. När min rövkamrater har attackerat mig ... fick de det bra av Moecaradise. whisky .... inte bara jag, vi måste alla ha en stadig hand mellan oss nu hon menas här i hög mening som sa till mig att du aldrig skulle komma. kom igång med att jag ska åka till denna plats med det polisarbete... Läs mer