Cape Verde: eventuella säkerhetsvarningar avseende hasslers, con men, tjuvar eller muggers specifika för denna region?

0

Jag reser till Kap Verde (Cabo Verde på portugisiska) & vill veta vilka förväntningar jag borde ha om möjliga hasslers, con men, tjuvar eller muggers.

Vissa länder / platser i världen har definitivt specifika problem för resenärer, till exempel en hel del hasslers i Marocko, eller ett annat exempel, många tjuvar / fickor i Paris.

Finns det något jag bör ägna särskild uppmärksamhet åt i Kap Verde? dvs. akta dig för muggers på vissa specifika platser?

Obs! Innan du skickade denna fråga kontrollerade jag det det var "på ämnet" (säkerhetsämne i detta fall) & riktigt fokuserade min oro på mycket specifika delmängder av "säkerhet" ämnet.

    
uppsättning Adrien Be 02.02.2015 00:11

1 svar

1
Hasslers: Kapteverdean människor besvärar aldrig turister, de är extremt avslappnade människor som helt enkelt låter dig besöka sin butik och bläddra igenom produkterna och bara hjälpa dig om du frågar. Det finns dock fler och fler invandrare från Senegal som besvärar turist, de är en minoritet av befolkningen men har en negativ inverkan på den turistiska näringsmiljön i det avseendet jag tror.

Tjuvar: Det mesta av landet är väldigt säkert i det avseendet, men i större städer som Mindello och Praia måste du definitivt se upp så snart det är mörkt. I dessa städer tar du bättre en taxi så snart du befinner dig utanför de mycket polerade områdena.

Muggers: samma som vad jag skrev om tjuvar ovan.

Con men: Jag har inte hört och har inte stött på någon. Om någonting kan någon överbelasta dig kanske 20 eller 30% i en butik, för en turné, men jag har fått höra av lokalbefolkningen och expats att detta inte hänt ofta.

    
svaret ges 02.02.2015 00:31