Adjustera avståndet mellan små (2 "x 2") plattor

0

Jag lägger 2 "x 2" kakel över en höjd betongplattform som är 11 '6 "vid 16' 1 1/4". Kakelarna finns i 12 "x 24" lakan med de enskilda plattorna förenade med små klumpar av en gummiaktig substans. Över bredden på plattan tycker jag att det kommer att fungera snyggt. Men å andra sidan måste jag antingen göra plåten 3/4 "längre eller få 1 1/4" över dimensionen 16 '1 1/4 ". Om jag lägger extra utrymme mellan de kakelplattor som fungerar ut för att lägga ca 1/16 "(1,2 mm) mellan varje ark. Eftersom kakelarna är åtskilda 1/8 "(3 mm) i arken så verkar det som om det skulle leda till en märkbar skillnad.

Så undrar jag hur stor en skillnad skulle märkas? Till exempel om jag skar lakan från varandra i mitten, kan jag öka varje tredje med lite mer än en 32: e tum. Skulle det stå ut?

    
uppsättning dlu 12.08.2015 04:40

2 svar

2

För att uttrycka detta i perspektiv, med mina nuvarande webbläsarinställningar, är 1/32 "bara lite bredare än en huvudstad" I ". Den är smalare än ett aggregat i slipat injekteringsbruk.

Tänk på följande (skalas som 1 pixel = 1/32 "):

Kandupåettögonblickberättavilkenluckaärenpixelbredare?Tänkpåattdetärännumindreuppskattatmedlägrekontrast.Vadsägsomdenhär?

Tittapådetmedentorrlayoutochhanågonannan(helstnågonsomintekännertillavståndet).Jagantarattdetintekommerattvaranoticablealls.Sanningenberättas,ävenomettfantastisktkakelmaterialintekommerattbehållaavståndstoleranserpå1/32"på någon konsekvent basis.

    
svaret ges 12.08.2015 06:46
0

Observera att matematiken inte är så lätt. Du har en stor yta jämfört med din kakel storlek. Även i ark kommer du att ha naturlig variation - även mellan plattor på samma ark.

Den sida som du har beräknat perfekt kan sluta ligga i mitten av en kakel. Det är om du inte gör följande:

  • Plop ner din tinset för den ena raden där du tror att dina plattor kommer raka över exakt. Så låt oss bara säga att du gör botten på uteplatsen.
  • Ange alla dina lakan för den raden.
  • Gå över arkavståndet. Kanske verkar allt kanske det inte gör det. Åtminstone kan du flytta lakan innan de sätter. (du kan behöva klippa ett par ark i mitten av arket)
  • Så nu har vi bottenlagret och fördelat jämnt utan några skärningar. Nu ska vi göra en av sidorna. Så sprida din tinset på höger sida för en rad.
  • Följ samma principer för att placera kakel och sedan fästa dina plattor jämnt utifrån dina slutpunkter.
  • Fyll i resten av uteplatsen baserat på din ursprungliga "L" -linje.
  • svaret ges 12.08.2015 07:36