Best sätt att resa till och inuti Vietnam

4

Jag kommer in i Vietnam från Luang Prabang och skulle vilja nå Ho Chi Minh-staden 12 dagar hädanefter. Jag skulle vilja täcka så mycket Vietnam som möjligt (Sapa, Hanoi, Hoi An, Ho Chi Minh-staden)

Vad är det billigaste (och måttligt snabba) sättet att resa genom dessa platser? Kopplar tåg till alla platser?

    
uppsättning Bharg 17.11.2016 13:58

3 svar

4

Tåg kopplar inte samman alla platser i Vietnam - det finns faktiskt en linje som sträcker sig från Hanoi till HCMC längs kusten för det mesta av rutten, och ett par grenar (till Lao Cai och Hai Phong) i norr.

Du kan se en karta här (observera att vägen till Halong verkar vara en buss) Observera att inte alla tåg ringer vid alla hållplatser: Vietnam tåg karta http://www.seat61.com/images/Vietnam-train-map-detail .jpg

Men de flesta av de platser du nämner är antingen tillgängliga med tåg, eller tåget kommer nära och du kan överföra (Lao Cai för Sapa, Da Nang för Hoi An).

Men vietnamesiska tåg är inte så snabba. För längre sträckor är flygning snabbare och ofta jämförbar i pris (även om de billigare vietnamesiska bärarna är berömda för att avboka underbokade flygningar). Busstjänster kan vara billigare och konkurrenskraftiga med tåget ibland också (även om det är betydligt mer farligt).

Fördelen som tågen kan erbjuda är övernattningstjänster, så att du kan sova på tåget och ändå få en hel dag i vardera änden. Observera att vissa människor kan hitta sova på tåget mycket lättare än andra - det här är inte släta europeiska höghastighetstjänster - tågen svänger avsevärt och kommer att göra stopp under natten.

    
svaret ges 17.11.2016 14:19
0

Enligt min erfarenhet är det bästa sättet med motorcykel. Även om bussar kan verka som ett enklare val, gör att bilarna är mycket säkrare och effektivare, och driver och driver brist på faror och inkompetens.

    
svaret ges 27.09.2017 09:16
0

Med tanke på det snabba schemat och att du bara vill besöka specifika platser, är det bästa sättet att använda ett lokalt flygbolag med luckor fyllda med buss. Vietnam har några av de billigaste lokala flygningarna. Till exempel, tidigare i år fick jag Hanoi till Danang för 35 euro, alla avgifter och skatter inkluderade.

Bussnätverket är omfattande och frekvent. Detta kan spara pengar som flyger på bekostnad av tiden. Ändå kan du spara pengar genom att välja över natten bussar på långa segment som är överraskande bekväma och rymliga. Medan du kan kontakta busstationen eller komma dit för att få information, kunde jag alltid få ett rättvist pris och nödvändig information om engelsktalande personalhotell som ofta skulle ringa flera företag för att få schema och prissättning. Även taxichaufförer och har svårt med engelska, skulle hotellet berätta var var är hämtningen och skriv ner för att släppa för att visa dem senare.

När jag reste längden på Vietnam såg jag ursprungligen ut i tåget men efter en undersökning fann de dem långsamt. Dessutom behöver du göra egna förbindelser medan turistbusstjänsten kan hämta dig och släppa av dig på ditt hotell om det ligger inom ett visst område. Detta sparar enkelt en bra mängd. Samma gäller när man jämför med flygande. Transport från flygplatser kan vara relativt dyrt.

    
svaret ges 28.09.2017 00:55