Är det ett sätt att lära dig en stavning genom att se någon annan kasta den?

1

Jag har redan lärt mig att guiderna är unika genom att de kan lära sig nya stunder genom att hitta dem. Kan de också lära sig en stavning genom att titta på någon annan kasta den? Kan någon annan klass göra det här? Eller åtminstone veta vad som kastas?

    
uppsättning Ulrich 18.09.2015 07:11

3 svar

5

Trollkarlar lär sig nya stavar från att skriva dem i stavningsboken. Att bara se en stavning som kastas är inte tillräckligt med information för en trollkarl för att kopiera stavningen i hans stavningsbok. Han kan emellertid kopiera en rulle i sin stavningsbok, vilket gör rullen värdelös.

Andra klasser har alla en stavningsbok, vilket betyder att ovanstående gäller, eller en viss mängd stavar som är kända (om det är begränsat eller inte *), vilket innebär att de bara kan lära sig nya stavar genom att nivellera.

Varje klass kan göra en Knowledge Arcana-check för att se om de kan känna igen något som är relaterat till magi, vare sig det är magiska varelser eller stavar och se om de kommer ihåg något om dem. För varelsen kan dessa innefatta styrkor och svagheter, men kan också inkludera om de vanligtvis är i grupper eller vad varelsen äter. För stava kan du känna igen stavningen och dess egenskaper.

* Vissa klasser känner till alla stavarna i stavningslistan omedelbart, sålunda en viss mängd, men ändå obegränsat på ett sätt.

    
svaret ges 18.09.2015 07:31
4

Arcane Trickster Rogue Archetype har en förmåga som låter dem stjäla stavar som kastas av andra, även om trickster inte permanent lär sig stavningen.

    
svaret ges 18.09.2015 08:20
1

Medan det inte är mekaniskt möjligt, "Hej minns du den där Goblin som kastar den bollen av eld? Jag har kopierat hans rörelser, kolla här" låter exakt som hur en Sorcerer plockar hans nya stavar när han får en nivå.

Så smakfullt är det definitivt i linje med Sorceraren och hans intuitiva grepp om hur man utför magi.

Trollkarlar studerar, så det är väldigt konstigt att de lär sig något bara för att de såg det hända en gång, men Sorcerors gör det bara som de går.

    
svaret ges 18.09.2015 09:49