Groutable vinylplatta i tvättstuga. Är det en dålig idé?

1

Jag ska lägga nya vinylplattor på toppen av det gamla arket vinylgolv, i ett tvättstuga. Min fru vill använda det som heter Luxury Vinyl Tiles, som har en rundad kant och är groutable. Det finns grouts som Fusion Pro som specifikt nämner vinylplattor som en lämplig kakel typ.

Men min rädsla är att eftersom golvet inte har en cementbräda på den och det är benäget för frekventa vibrationer från tvättmaskinen, kommer injektionen att misslyckas ganska snart (kommer att spricka, bli lös etc.) Har dessa polymerbaserade fogar en viss flex i dem, eller är fogning vinyl en helt dålig idé?

Jag vet att jag kan installera dessa plattor utan någon injekteringsbruk, men min fru föredrar det grouted look.

    
uppsättning haimg 08.11.2015 20:23

3 svar

1

Besvara min egen fråga. Kallas Custom, de berättade att även om dessa grouts är mer flexibla än betongbaserade produkter, behöver de fortfarande en stel undergolv som för en äkta keramikplatta, eller garantin blir ogiltig.

Så, groutable vinylplatta i mitt tvättstuga är det en dålig idé.

    
svaret ges 10.11.2015 19:43
1

Jag gör dig ytterligare en för att lägga till ditt svar. Att ta en permanent lösning som grout och att lägga något som vinyl bredvid det verkar bara som en hemsk idé. Först vinylen är mycket mer benägen att skada eller flytta än kakel (tänk på att flytta en apparat över det här golvet - vinylen kommer att röra sig om hörnet på ett kylskåp trycker på det). Så då skulle det vara vettigt att använda vinyl istället för en sten eller kakel med injekteringsbruk? Detta verkar mer som en marknadsföringsteknik än en lönsam lösning.

    
svaret ges 10.01.2016 06:51
1

Jag har sett två vinylgolvade golv gjort och de är vackra - om du inte böjer dig ner och rör den, skulle du aldrig veta fördelarna: det är varmare; När saker faller är det inte så troligt att de går sönder, och om du följer samma steg som keramiska plattor (rent plan golv eller undervåning) kommer det att vara kvar och har!

    
svaret ges 15.03.2017 22:07