Dishwasher Nätsladden har två vita ledningar. Är inte den breda en neutral?

0

En entreprenör hyrde upp diskmaskinen på detta sätt (se bild), men jag tror att det är fel. Diskmaskinens heta (svarta) och neutrala (vita) ledningar är de som går in i varje trådmutter från vänster sida. Strömkabeln som användes har två vita ledningar, varav den ena är bredare än den andra. De går in i varje trådmutter från höger sida.

Som du kan se, anslutde han den bredare vita ledningen till den svarta hettråden. Är inte den bredare en den neutrala ledningen? Om så är fallet, skulle det betyda att de två ledningarna som kommer från nätsladden ska bytas! Tyvärr om det här är en dum fråga. Jag vet inte mycket om el, men jag är misstänkt för det här.

Tack

    
uppsättning user54375 24.05.2016 19:37

2 svar

1

Det ser ut som en vanlig apparatledning.

Titta noga på ledningen och du kommer märka att en ledare är ribbad. Följ den ... Det borde leda till den neutrala sidan av kontakten och den vita ledningen på diskmaskinen. Den ribbade sidan som är neutral är en industristandard, om pluggen formas på sladden följer den här konventionen.

Du är korrekt om det breda BLADET är neutralt, men fel om hur du följer det.

Jag tror att jag kan se ribban i båda bilderna, när de förstoras och det verkar korrekt anslutet, men du borde dubbelklicka på det här.

Ändra tillägg:

Det finns olika typer av revben på SPT-sladden, bilden visar ett enda revben. Det finns också versioner med flera små revben, vilket är mer uppenbart.

På den raka ledningsbilden i frågan förefaller ribbledaren vara den utan skrivandet.

    
svaret ges 24.05.2016 22:33
0

Vilka är ledningarna som kommer från kontrollboxen från diskmaskinen och som kommer från din brytare? Jag föreställer mig den svarta & vit kommer från diskmaskinen. Om så är fallet (jag kan vara fel här) kan du inte bara testa de två vita kablarna som kommer från panelen för att se vilken är het? Rör testeren på kopparhuvudet på varje ledning (var försiktig och se till att varje ledning är avskild, Rör inte någon av dessa tillsammans när muttrarna är av och strömmen är på) och vilken som ger dig en spänningsläsning som borde vara nutted med den svarta tråden (igen antar det här är det som kommer från diskmaskinen). Hoppas det hjälper.

    
svaret ges 24.05.2016 22:48