I TNGs "Tapestry" -avsnitt, var händelserna där Q var involverad i en verklighet eller hallucinationer på grund av Picards nära dödsupplevelse?

7

Den erfarenhet som Picard hade vid dödsängen i "Tapestry" har alltid fascinerat mig, när han kämpade för döden, fick Picards händelser möjlighet att återuppleva sitt förflutna och rättvisa hans misstag en verklighet? Eller var de bara hallucinationer eller nära döds erfarenhetseffekter, som en dröm eller något? I denna sida hittade jag den här paragrafen för att föreslå att det faktiskt var sant, misstar jag mig?

"Picard and Riker speculate afterward that the near-death experience was merely another test by Q, but do not speculate whether or not the injury was Q's work. Picard states that whatever it was, he needs to thank Q for showing him how important his decisions in life were"

    
uppsättning The Byzantine 30.01.2013 02:58

2 svar

10

Tillbaka i Samaritan Snare , var Picards hjärtproblem etablerat. Också under den episoden förklarar han i Wesley att han som ungdom kom in i en kamp med några nausicaner som orsakade skador på hans hjärta. Så scenariot som Tapestry kretsar kring var tidigare etablerat som verklig historia.

Kollar på resten av avsnittet passar det säkert till Q: s MO. Q använder ofta sina befogenheter för att installera alternativa realiteter, som han sedan tvingar Enterprise besättningen att bo för att lära sig lite lektion. Q: s makt gör det möjligt för honom att spela med tidsresor och alternativa tidslinjer, i alla fall kan hans frekventa skryt föreslå så mycket.

Mellan Nausican-kampen är redan etablerad som en del av Picards historia, Qs förmåga att skicka Picard tillbaka i tid och Qs tendens att sätta besättningen genom liknande försök, skulle jag säga att Q verkligen visade upp och skickade Picard tillbaka i tid.

    
svaret ges 30.01.2013 04:47
6

Jag har alltid förstått Q att jag faktiskt har gjort lite tidvridning i episoden. Som Q sa efter att ha spelat igen matchen i början av episoden, var det skrattet mycket okaraktäristiskt för Picard, "speciellt om att bli knuffad genom ryggen".

Men i slutet av episoden, när vuxen-Picard återupplivade ensign-Picards kamp, lät hans skratt efter stabbningen lättas att han sätter sitt liv på rätt spår. Relief att han skulle bli den person han ville vara, trots hans död. Och den typen av skratt är inte av karaktär för vuxna Picard alls - han skrattade fortfarande när han vaknade upp i sjuka viken.

    
svaret ges 30.01.2013 03:54